Babka budyniowa

Babka budyniowa

Babka budyniowa to tradycyjne, polskie ciasto, które podbija serca wszystkich smakoszy słodkości. Ta apetyczna i niezwykle aromatyczna kompozycja jest połączeniem delikatnego budyniu i wilgotnego ciasta na oleju. Przepis na babkę budyniową nie tylko jest prosty w wykonaniu, ale także gwarantuje smakowe uniesienie na każdym kęsie. Składniki potrzebne do jej przygotowania są łatwo dostępne i nie wymagają wysiłku w poszukiwaniu specjalistycznych produktów. Babka budyniowa na oleju z budyniem to kwintesencja słodkiego rozkoszowania się smakiem, który sprawi, że zasmakujemy w prawdziwym cukierniczym raju.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru drobnego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 3/4 szklanki oleju (kujawski)
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Babka budyniowa – jak zrobić?

  1. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo mąkę, olej, cukier wanilinowy, budyń oraz proszek.
    Jeśli mamy ochotę możemy dodać do mniejszej części ciasta kakao.
    Hania Bernat, konsultant w Oriflame, Puck, praca w Oriflame

Babka budyniowa na oleju z budyniem – jak zrobić? Sposób przygotowania:
1. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo mąkę, olej, cukier wanilinowy, budyń oraz proszek. Jeśli mamy ochotę możemy dodać do mniejszej części ciasta kakao.
Hania Bernat, konsultant w Oriflame, Puck, praca w Oriflame

Babka budyniowa – dodatkowe informacje

Jajka lepiej będą się ubijały jeśli będą miały temperaturę pokojową.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Babka drożdżowa
Następny przepis: babka Cud Ewy Wachowicz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode