Babka budyniowa
Babka budyniowa to tradycyjne, polskie ciasto, które podbija serca wszystkich smakoszy słodkości. Ta apetyczna i niezwykle aromatyczna kompozycja jest połączeniem delikatnego budyniu i wilgotnego ciasta na oleju. Przepis na babkę budyniową nie tylko jest prosty w wykonaniu, ale także gwarantuje smakowe uniesienie na każdym kęsie. Składniki potrzebne do jej przygotowania są łatwo dostępne i nie wymagają wysiłku w poszukiwaniu specjalistycznych produktów. Babka budyniowa na oleju z budyniem to kwintesencja słodkiego rozkoszowania się smakiem, który sprawi, że zasmakujemy w prawdziwym cukierniczym raju.
admin
Składniki:
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru drobnego
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 3/4 szklanki oleju (kujawski)
- 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Babka budyniowa – jak zrobić?
-
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo mąkę, olej, cukier wanilinowy, budyń oraz proszek.
Jeśli mamy ochotę możemy dodać do mniejszej części ciasta kakao.
Hania Bernat, konsultant w Oriflame, Puck, praca w Oriflame
Babka budyniowa na oleju z budyniem – jak zrobić? Sposób przygotowania:
1. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo mąkę, olej, cukier wanilinowy, budyń oraz proszek. Jeśli mamy ochotę możemy dodać do mniejszej części ciasta kakao.
Hania Bernat, konsultant w Oriflame, Puck, praca w Oriflame
Babka budyniowa – dodatkowe informacje
Jajka lepiej będą się ubijały jeśli będą miały temperaturę pokojową.