Babeczki (tarta) z malinami i mascarpone - bez pieczenia!

Babeczki (tarta) z malinami i mascarpone – bez pieczenia!

Babeczki z malinami i mascarpone to idealny deser dla miłośników słodyczy i orzeźwiającego smaku owoców. Ta pyszna tarta bez pieczenia z pewnością zachwyci podniebienia wszystkich, którzy spróbują jej wyjątkowej kombinacji smaków. Wystarczy kilka prostych składników, aby stworzyć tę lekką i kremową słodkość. Soczyste maliny dodają świeżości, a delikatne mascarpone nadaje babeczką aksamitnej konsystencji. Bez wątpienia, to doskonały przepis na ciepłe letnie dni, gdy nie chcemy spędzać zbyt wiele czasu w kuchni. Ta tarta bez pieczenia z mascarpone jest nie tylko łatwa do przygotowania, ale również przepyszna i efektowna wizualnie.

Składniki:

  • 350 g herbatników maślanych, owsianych lub innych
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 0.5 szklanki mleka
  • masło
  • maliny

Babeczki (tarta) z malinami i mascarpone – bez pieczenia! – jak zrobić?

  1. Herbatniki mielimy mikserem na drobne części, dodajemy masło i mieszamy aż masa będzie kleista.
  2. Mascarpone wraz z mlekiem ubijamy.
  3. Wykładamy masę z ciastek, następnie tą z mascarpone i na wierzch układamy maliny.
  4. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.
  5. Smacznego!

Babeczki (tarta) z malinami i mascarpone – dodatkowe informacje

Polecam babeczki. Tartę nie najlepiej dzieli się.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Babeczki pikantne
Następny przepis: Babeczki Tęczowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode