BABECZKI LUKSUSOWE CZEKOLADOWA LAWA
Luksusowe babeczki czekoladowa lawa to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ta niezwykła kombinacja puszystych, wilgotnych babeczek z delikatnym wnętrzem ze smakowitej czekoladowej lawy jest czymś, czemu żaden łasuch nie będzie w stanie się oprzeć. Wymieszane ze starannością składniki, takie jak doskonała jakość kakao, miękka i pyszna czekolada oraz słodkie, lekko kwaskowate owoce, tworzą prawdziwie doskonały smak. Przepis ten pozwoli Ci stworzyć najbardziej aromatyczne, wyjątkowe babeczki, które rozpływają się w ustach. Odkryj tę niezwykłą delicję, która wzbogaci twoje podniebienie i sprawi, że wszystkie inne babeczki przestaną być takie same.
admin
Składniki:
- 200g gorzkiej czekolady
- 200g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 1/3 szklanki mąki
- 3 jaja
- Dodatkowo:
- małe foremki ceramiczne
- cukier puder do posypania
Babeczki luksusowe „czekoladowa lawa” – jak zrobić?
- Do garnka wlewamy wodę i wstawiamy na gaz. Na to kładziemy miskę z połamaną czekoladą i masłem. Mieszamy aż się rozpuści.
- Jajka miksujemy. Dodajemy cukier i dalej miksujemy. Następnie rozpuszczoną czekoladę z masłem dodajemy do jajek. Mieszamy szpatułką aż wszystko się połączy. Na koniec wsypujemy mąkę i także mieszamy szpatułką aż zrobi się jednolita masa.
- Ciasto przelewamy do foremek (ma pokrywać większą połowę) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 10-12 min. Jeżeli wierzch będzie przypieczony to wyciągamy, w środku ma być płynnie.
- Do ceramiki przykładamy talerzyk i odwracamy, potrząsając aż babeczka wyjdzie. Na koniec posypujemy cukrem pudrem i delektujemy się tym pysznym smakiem.
Porady – Dodatkowe informacje – BABECZKI LUKSUSOWE CZEKOLADOWA LAWA
Ceramiki są gorące, dlatego trzeba mieć rękawice, bo łatwo można się poparzyć.