Awanturka – pasta z twarogu i sardynek
Zapraszamy na kulinarne poszukiwania wraz z Piotrem Zielińskim, autorem tego bloga kulinarnego pełnego niepowtarzalnych opowieści smakowych. Tym razem przeniesiemy się w kulinarną podróż do świata Awanturki – wyjątkowej pasty z twarogu i sardynek. Ta połączona pasja do gotowania i odkrywania nowych smaków skutkuje niezwykłym daniem, które skradnie Wasze serca i podniebienia. Inspirując się tajnikami lokalnych kuchni, Piotr tworzy autorskie przepisy, które nie tylko odkrywają smaki, ale również opowiadają historie. Przygotujcie swoje kuchenne narzędzia, bo rozpoczynamy kulinarne podboje pełne smakowych odkryć i niezapomnianych chwil przy stole. Awanturka to tylko jeden z rozdziałów w tej fascynującej smakowej historii, która czeka na Was do odkrycia. Gotowi? Start!
admin
Składniki:
- 100g serka twarogowego
- 50g sardynek w oleju
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany (ew. majonezu)
- 1 łyżka domowego ketchupu
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
- Opcjonalnie:
- odrobina papryki słodkiej i ostrej
Pasta z twarogu i sardynek – jak zrobić?
- Sardynki odsączyć z zalewy, oczyścić i umieścić w miseczce.
-
Dodać twaróg, śmietanę i ketchup.
Całość podusić widelcem, a następnie wymieszać ze szczypiorkiem. - Pastę doprawić do smaku.
Awanturka – pasta z twarogu i sardynek – dodatkowe informacje
Pasta najlepiej smakuje schłodzona w lodówce.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Austriacki strudel z orzechami
Następny przepis: Ayran - napój na grilla - na bazie jogurtu