Aspirynki
Jeśli jesteś miłośnikiem słodkich i orzeźwiających smaków, to ten przepis na ciastka aspirynki jest dla Ciebie! Stworzyłem go specjalnie dla wszystkich, którzy pragną odrobinę oryginalności i przyjemności podczas delektowania się słodkościami. Aspirynki to małe, chrupiące ciasteczka, których smak jest niepowtarzalny i odświeżający. Zainspirowany moimi kulinarznymi podróżami i kultywowaniem nowych smaków, stworzyłem tę lekką i aromatyczną przekąskę. Te małe kolorowe uczta z pewnością ożywią Twój umysł i podniebienie swoim niepowtarzalnym połączeniem smaków. Przygotuj swoje kuchenne narzędzia, ponieważ jesteś gotowy na kulinarne podboje z przepisem na ciastka aspirynki. Ciesz się smakowymi przygodami i odkrywaj nowe kulinarne historie przy każdym kęsie!
admin
Składniki:
- 1/2 kilograma mąki
- 25 dekagramów masła
- 28 dekagramów cukru pudru
- 2 jajka
- 2 żółtka
- konfitura różana
- wiórki kokosowe
Aspirynki – jak zrobić?
- Z mąki, masła, 4 żółtek i 8 dkg cukru pudru zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykrawać z niego literatką ciasteczka.
- Z reszty cukru pudru i 2 białek ubić lukier.
- Wycięte krążki kłaść w niewielkich odstępach na blasze, smarować lukrem przy pomocy łyżeczki i piec w piekarniku w temperaturze ok. 170 st. C (termoobieg 150 st. C).
- Ciasteczka przekładać konfiturą różaną, boki obsypać wiórkami kokosowymi.
Aspirynki – dodatkowe informacje
Do przełożenia ciasteczek można również użyć powideł śliwkowych lub innych konfitur.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Aromatyzowane oliwy (tymiankowa, bazyliowa, czosnkowa, chilli z rozmarynem)
Następny przepis: ATAIF – NALEŚNIKI Z KREMEM I ORZECHAMI – kuchnia egipska