Arbuzowo- truskawkowy milkshake
Przedstawiamy aromatyczny i orzeźwiający przepis na arbuzowo-truskawkowy milkshake. Wielbicielem różnorodnych smaków i podróży kulinarnych jest autor tego przepisu, Piotr Zieliński – pasjonat kuchni, który poznając kultury i tajniki różnych zakątków świata, zgłębiał również ich kulinarne dziedzictwo. Dzięki swojej miłości do gotowania i odkrywania nowych smaków, chce on podzielić się tymi doświadczeniami na tym blogu kulinarnym. Arbuzowo-truskawkowy milkshake to tylko jedno z autorskich dań, którymi zaprasza nas do eksperymentowania w kuchni i wprowadzania niezwykłych smaków do codziennych posiłków. Przygotujcie swoje kuchenne narzędzia i gotowi? Start! Przepis na arbuzowo-truskawkowy milkshake to kolejny rozdział w smakowej podróży, którą razem będziemy odbywać.
admin
Składniki:
- 1 litr zimnego mleka 3,2% (może być roślinne)
- 0,5 kilograma arbuza
- 1 szklanka truskawek
- ewentualnie 2-3 łyżki miodu lub cukru do osłodzenia
Arbuzowo- truskawkowy milkshake – jak zrobić?
- 1. Do blendera wlewamy mleko, dodajemy pokrojonego arbuza bez pestek, truskawki bez szypułek oraz jeśli ktoś lubi bardziej słodkie to dosłodzić miodem lub cukrem. Miksujemy i gotowe. Najlepiej smakuje mocno schłodzony.
Truskawkowy milkshake – dodatkowe informacje
Zamiast arbuza i truskawek możemy dodać inne owoce, jeden, dwa lub kilka rodzajów.