Angielskie śniadanie

Angielskie śniadanie

Zapraszam do kulinarnej podróży, gdzie każde danie jest wyjątkową opowieścią. Dzisiaj zagoszczymy w zaciszu angielskiej kuchni, gdzie najlepszym sposobem na rozpoczęcie dnia jest tradycyjne angielskie śniadanie. Spojrzenie na talerz pełen smaków, które składają się na to niezapomniane doświadczenie, zabierze nas wprost do obrazów z malowniczej Anglii. Własnoręcznie przyrządzone brytyjskie śniadanie to prawdziwy rarytas dla podniebienia. W tej wyjątkowej kompozycji smaków nie może oczywiście zabraknąć fasolki po angielsku, która stanowi nieodłączny element tej tradycji. Cieszmy się tym aromatem i rozpocznijmy dzień od prawdziwej gastronomicznej uczt. Zapraszam do stołu na wyjątkowe angielskie śniadanie!

Składniki:

  • 2 kiełbaski
  • Jajko
  • Pomidorki koktajlowe
  • Bekon w plasterkach
  • Pieczarki
  • Chleb tostowy
  • Masło
  • Fasolka z puszki w sosie pomidorowym

Angielskie śniadanie – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki oczyścić i pokroić. Podsmażyć na patelni. Parówki obrać z folii, ponacinaj. Pomidorki umyjemy i przekrajamy na połówki. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy.
  2. Na drugiej patelni smażymy bekon, a następnie na tym samym tłuszczu sadzimy jajka. Fasolkę podgrzewamy w garnuszku.
  3. W tosterze opiekamy kromki pieczywa tostowego i smarujemy masłem.
  4. Całość nakładamy na talerz.

Angielskie śniadanie – dodatkowe informacje

Parówki można zastąpić ulubionymi kiełbaskami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Angielskie Naleśniki z Porami
Następny przepis: Anielska babka (Angel Food Cake)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode