Angielskie śniadanie
Zapraszam do kulinarnej podróży, gdzie każde danie jest wyjątkową opowieścią. Dzisiaj zagoszczymy w zaciszu angielskiej kuchni, gdzie najlepszym sposobem na rozpoczęcie dnia jest tradycyjne angielskie śniadanie. Spojrzenie na talerz pełen smaków, które składają się na to niezapomniane doświadczenie, zabierze nas wprost do obrazów z malowniczej Anglii. Własnoręcznie przyrządzone brytyjskie śniadanie to prawdziwy rarytas dla podniebienia. W tej wyjątkowej kompozycji smaków nie może oczywiście zabraknąć fasolki po angielsku, która stanowi nieodłączny element tej tradycji. Cieszmy się tym aromatem i rozpocznijmy dzień od prawdziwej gastronomicznej uczt. Zapraszam do stołu na wyjątkowe angielskie śniadanie!
admin
Składniki:
- 2 kiełbaski
- Jajko
- Pomidorki koktajlowe
- Bekon w plasterkach
- Pieczarki
- Chleb tostowy
- Masło
- Fasolka z puszki w sosie pomidorowym
Angielskie śniadanie – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Pieczarki oczyścić i pokroić. Podsmażyć na patelni. Parówki obrać z folii, ponacinaj. Pomidorki umyjemy i przekrajamy na połówki. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy.
- Na drugiej patelni smażymy bekon, a następnie na tym samym tłuszczu sadzimy jajka. Fasolkę podgrzewamy w garnuszku.
- W tosterze opiekamy kromki pieczywa tostowego i smarujemy masłem.
- Całość nakładamy na talerz.
Angielskie śniadanie – dodatkowe informacje
Parówki można zastąpić ulubionymi kiełbaskami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Angielskie Naleśniki z Porami
Następny przepis: Anielska babka (Angel Food Cake)