Amerykańskie ciastka z kawałkami czekolady

Amerykańskie ciastka z kawałkami czekolady

Ciesz się smakiem Ameryki w każdym kęsie tych pysznych ciasteczek z kawałkami czekolady. Ten przepis na amerykańskie ciastka to esencja mojej pasji kulinarnej, w której tradycje spotykają się z niepowtarzalnym smakiem. Połączenie doskonałej jakości składników i aromatycznych kawałków czekolady tworzy niezapomniany smakołów, który przeniesie Cię w kulinarne rejony Ameryki. To idealne ciastko na każdą okazję – od spotkań z przyjaciółmi po wieczorny deszczowy wieczór. Gotowy na smakowy podbój? Przygotuj swoje kuchenne narzędzia, bo teraz ruszamy ku tej słodkiej przygodzie!

Składniki:

  • 100 g zimnego masła
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 80 g białego cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1 duże jajko
  • 150 g ciemnej czekolady

Amerykańskie ciastka z kawałkami czekolady – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki, oprócz czekolady umieścić w misce i szybko zagnieść rękami do uzyskania zbitej masy.
  2. Uformować z niej dość duże kulki i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Spłaszczyć dłonią.
  4. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, a następnie wcisnąć je w ciastka.
  5. Piec w 180 st.C około 15 minut do zarumienienia.
  6. Upieczone wyjąć i przestudzić chwilkę na blaszce.
  7. Następnie delikatnie przełożyć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
  8. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Smacznego!

Amerykańskie ciastka z kawałkami czekolady – dodatkowe informacje

Przepis na amerykańskie ciasteczka z czekoladą jest bardzo prosty. Wystarczy skompletować odpowiednie składniki i postępować zgodnie z poniższymi wskazówkami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Amerykański klasyk: macaroni & cheese.
Następny przepis: Amerykańskie naleśniki - Pancakes

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode