Alpenliebe- sernik na zimno z galaretką

Alpenliebe- sernik na zimno z galaretką

Zapraszamy Cię na kulinarne odkrycie, gdzie smaki splatają się w niepowtarzalną opowieść o serniku na zimno z galaretką, którego głównym bohaterem jest delikatne połączenie serka Alpenliebe z orzeźwiającą galaretką. Ten przepis jest wyjątkowy, ponieważ został stworzony przez Piotra Zielińskiego, autora tego bloga kulinarnego, który pasję i smak zamienia w niezapomniane doznania kulinarne. Pochodzenie Piotra zainspirowało go do odkrywania smaków z różnych zakątków świata, a teraz chce podzielić się swoją wiedzą i pasją. Przygotujcie swoje kuchenne narzędzia i gotowi? Start! Wyruszamy na kulinarne podboje, gdzie Alpenliebe- sernik na zimno z galaretką to kolejny rozdział w naszej smakowej historii.

Składniki:

  • 1,5 kilograma truskawek
  • 4 galaretki truskawkowe
  • 1 opakowanie sernika na zimno
  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych
  • 550 mililitrów mleka

„alpenliebe” – sernik na zimno z galaretką – jak zrobić?

  1. Truskawki umyć i obrać, włożyć do garnka i blenderem zmiksować na jednolity mus, zagotować to i następnie wsypać dwie galaretki truskawkowe odstawić do lekkiego stężenia.
  2. Kolejne dwie galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Galaretki wykorzystamy do zalania wierzchu ciasta.
  3. Jak mus zacznie tężeć przygotowujemy sernik na zimno według przepisu na opakowaniu. Przygotowujemy sernik na zimno jak już zmiksujemy to dokładamy do niego tężejący mus truskawkowy delikatnie mieszamy łyżką i taki „mix” niedokładnie/chaotycznie wymieszaną masę wykładamy na ułożone w blaszce biszkopty.
  4. Przygotowaną masę odstawiamy na pół godziny do lodówki i na koniec wylewamy tężejącą galaretę truskawkową, odstawiamy na całą noc do lodówki i na drugi dzień ciacho gotowe 🙂

Porady – Alpenliebe – dodatkowe informacje

Ciasto możemy zrobić również na spodzie biszkoptowym. Do sernika na zimno Alpenliebe dolewam odrobinę mniej mleka niż w przepisie na opakowaniu, aby nie był zbyt rzadki. Czas przygotowania zwiera również przybliżony czas tężenia/ studzenia musu truskawkowego.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Aksamitne ciasto na pierogi
Następny przepis: Alzacka tarta z dynią i fetą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode