30 MINUTOWY A’LA BIGOS!!!
Witajcie na kulinarnej podróży pełnej smakowych inspiracji! Dziś chciałbym podzielić się z Wami przepisem na wyjątkową potrawę, która z pewnością umili Wam czas spędzony przy stole. 30 MINUTOWY A’LA BIGOS!!! to kompozycja tradycyjnego polskiego bigosu i wyjątkowych smaków, które wprowadzą niepowtarzalną nutę do Waszej codziennej kuchni. To danie łączy w sobie bogactwo warzyw, aromatycznych przypraw oraz mięsa, tworząc wyjątkowy taniec smaków. Przygotujcie swoje kuchenne narzędzia, bo zaraz ruszamy na kulinarne podboje! Razem odkryjemy, jak w zaledwie 30 minut stworzyć wyśmienitą mieszankę smaków, która rozgrzeje Wasze podniebienia i dostarczy niezapomnianych chwil przy stole. Przygotujcie się na smakowe przygody, bo każde danie to nowy rozdział w naszej smakowej historii!
admin
Składniki:
- pół kilograma schabu
- 1 nóżka z brokuła
- 1 por, biała część
- pół główki włoskiej kapusty
- 3 marchewki
- sól, pieprz
- 1/2 szklanki sosu sojowego (można pominąć)
- olej do smażenia
30 minutowy a’la bigos!!! – jak zrobić?
- Schab kroimy w cienkie paseczki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
- Zanurzamy mięsko w sosie sojowym. Podsmażamy je a gdy się zarumieni dolewamy sos sojowy.
- Kapustę szatkujemy, marchewki tarkujemy na tarce o dużych oczkach, pora kroimy w cienkie półplasterki, a nóżkę brokuła w cienkie paseczki. Dorzucamy do mięsa. Podlewamy szklanką wody. Dusimy ok.20 minut pod przykryciem.
- Podajemy na talerze. Wybornie smakuje z chlebem jak również z ziemniaczkami, szczególnie w mundurkach
30 MINUTOWY A’LA BIGOS – Dodatkowe informacje
Można nie dodawać sosu sojowego, też będzie dobre. Dodatek sosu sojowego zmienia jednak smak i daje fajny kolorek a’la bigos.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: 3 bit z morelami i galaretką morelową
Następny przepis: Coleslaw z czerwonej kapusty z marchewką i awokado