share

Nowy tytuł: Napar z liści laurowych i 1 owocu – skuteczny sposób na ulgę dla obolałych i zmęczonych stawów. Niezależnie od wieku, warto zacząć go pić

by

Właściwości odżywcze liści laurowych

Jeżeli jeszcze wahacie się, czy mieszanki na bazie liścia laurowego są dla was, to skorzystajcie z naszych podpowiedzi. Poniżej znajdziecie właściwości, które przemawiają za tym, że na stałe powinien znajdować się w kuchennej szafce czy w balkonowym ogródku:

  • wspomaga w walce z cukrzycą typu 2
  • pomaga usunąć pasożyty z organizmu
  • stosowany przy bólach reumatycznych jako składnik maści
  • uśmierza ból związany z stanami reumatoidalnymi
  • stosowany przy trądziku i zmianach skórnych
  • doskonały przy nadmiernej potliwości, nie tylko w czasie upałów
  • skuteczny przy problemach z bezsennością
  • stosowany jako środek wspomagający przy stanach lękowych i nerwicy
  • poprawia trawienie
  • pozwala pozbyć się toksyn z organizmu i usprawnia pracę jelit
  • usprawnia pracę wątroby i woreczka żółciowego

Jeżeli zastosowanie liścia laurowego w powyższych przypadkach was przekonało, podpowiadamy, jak zrobić znakomity napar oczyszczający jelita oraz naturalnie wzmacniający obolałe i spracowane stawy. Ważnym jego składnikiem są jabłka, które połączone z liściem laurowym i cynamonem dają wymierny efekt dla naszego zdrowia. Dodatek jabłek sprawia, że napar jest bogaty w antyoksydanty, opóźniające procesy starzenia się komórek organizmu.

Jak zrobić napar z liści laurowych i jabłek?

Do przygotowania naparu, nie musicie używać wymyślnych składników. Wybierzcie niewielki rondelek, aby potem łatwiej zlać napar do kubka.

Składniki:

  • 4-5 liści laurowych
  • 1 laska cynamonu
  • 2 duże jabłka
  • 1 łyżeczka miodu (dowolnego)

Przygotowanie:

  1. Przygotujcie rondel i wlejcie do niego około 500 ml wody;
  2. Zagotujcie i wrzućcie liście laurowe wraz z cynamonem;
  3. Po kilku minutach gotowania dodajcie pokrojone jabłka – mogą być ze skórką lub bez;
  4. Po około 15 minutach zdejmijcie z ognia i pozwólcie, aby przestygł;
  5. Zlejcie płyn do kilku garnuszków i dodajcie do niego odrobinę miodu dla smaku.

Gotową miksturę pijcie przez około 2 tygodnie 2x dziennie, aby poczuć zauważalną różnicę. Taki napar możecie spożywać zarówno na czczo, jak i pół godziny przed każdym posiłkiem.

Aromatyczny napar na obolałe i opuchnięte kolana. Zaparzcie liście z popularnego krzaczka

[ Komunikat: kliknij tutaj prawym przyciskiem myszki, jeśli chcesz usunąć promowany tekst ]

Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode