share

Nowa wersja: Alternatywa dla bułki tartej do posypania formy

by

Kilka sposobów na zastąpienie bułki tartej do posypania formy do pieczenia ciasta.

W większości przepisów pojawia się zapis „wysmarować formę i posypać bułką tartą”. Najczęściej używamy bułki tart jasnej. Do ciast ciemniejszych, takich jak: piernik, ciasta czekoladowe, dobrze jest użyć bułki odmiany ciemnej. Natłuszczoną formę możemy posypać także wiórkami kokosowymi – wówczas ciasto nabierze oryginalnego smaku, kaszą manną – ciasto będzie ładnie pachniało. Możemy również formę posypać: mąką kukurydzianą, otrębami, kakao, zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi lub drobno posiekanymi orzechami czy migdałami. Takie ciasto na pewno zyska na wyglądzie i smaku. W ten sposób możemy wzbogacić w zasadzie wszystkie rodzaje ciast.

Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode