share

Jak przygotować pyszne kakao?

by

Gotowanie kakao to niezwykle trudna sztuka. Nie mamy na myśli kakao rozpuszczalnego, gdzie wystarczy wrzucić dwie łyżeczki proszku, zalać wodą albo gorącym mlekiem.

Jak ugotować kakao rozpuszczalne?

  1. Wystarczy wrzucić dwie łyżeczki proszku,
  2. zalać wodą albo gorącym mlekiem.

To jest napój kakaowy.

Jak ugotować prawdziwe kakao?

  1. Najpierw należy pomieszać kakao z cukrem i niewielką ilością mleka.
  2. W międzyczasie należy grzać mleko na kuchence, tak aby mieszankę kakao, cukru i niewielkiej ilości mleka, wlać do garnka z ciepłym mlekiem i zagotować.
  3. Na jedną szklankę mleka potrzebujecie jedną łyżeczkę suchego kakao i łyżeczkę cukru.

Ci odważniejsi kulinarni zapaleńcy, mogą sypać suche kakao wymieszane z cukrem (najlepiej pudrem) do ciepłego mleka, jednocześnie mieszając w garnku łyżką.

Wprowadźcie nasze porady w życie i poczujcie inny smak kakao!

Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode