share

Tytuł: Jak przygotować idealnie miękkie kurze piersi – 1 prosty trik przed gotowaniem

by

Żołądki drobiowe i serduszka nie są popularne, ale tanie. Trzeba uważać na ich przygotowanie. Aby zmiękczyć żołądki, trzeba przestrzegać pewnych zasad. Podczas wyboru żołądków i serduszek, należy sprawdzić ich zapach i kolor. Należy usunąć przerosty i żyły. Po ich usunięciu, należy wypłukać żołądki. Ten sam proces dotyczy serduszek.

Żołądki drobiowe – jak je zmiękczyć?

Jeżeli używasz mrożonych żołądków, nie rozmrażaj ich szybko. Pozwól im delikatnie rozmrażać się w lodówce. Najlepiej używać świeżych żołądków i serduszek. Jak kontynuować proces?

Kulinarny przebój z PRL w nowym wydaniu. Nie oszczędzaj przypraw, a efekt przewyższy wszelkie oczekiwania

Żołądki drobiowe – kąpiel w wodzie jest obowiązkowa

Najważniejszym elementem jest moczenie żołądków i serduszek przez 1-2 godziny w zimnej wodzie. Dzięki temu, po ugotowaniu, będą miękkie.

Kiedy dodać sól do podrobów?

Nie dodawaj soli na początku duszenia lub gotowania. Sól powinna być dodana na końcu, gdy podroby będą już miękkie. Bulion, w którym się gotują, również nie powinien zawierać soli. Czas gotowania obiadu zależy od ilości podrobów.

Zachowując te dwie zasady: moczenie i sólenie na końcu, z pewnością zdobędziesz serca osób sceptycznych wobec podrobów.

Były hitem w czasach PRL-u. Dzisiaj są omijane, mimo że są źródłem witamin i białka

Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode