share

Sekret skrystalizowanego miodu

by

Unikalna wersja:

Każdy z nas miał kiedyś problem z miodem, szybko powracał do kryształkowej formy. Teraz jest na to sposób.

Aby przywrócić mu płynność, wykonaj następujące kroki:

  1. Umieść słoik z miodem w misce z gorącą wodą.
  2. Pozostaw słoik w misce przez okres od 5 do 10 minut.
  3. Alternatywnie, zdjąć pokrywkę ze słoika i włożyć go do mikrofalówki na 30-sekundowe odstępy.

Aby zapobiec tworzeniu się kryształów w przyszłości oraz utrzymać płynną konsystencję miodu, zachowaj następujące wskazówki:

  • Przechowuj miód z powrotem w chłodnym, suchym miejscu (z wyłączeniem lodówki).
  • Unikaj wprowadzania wilgoci do słoika z miodem.
Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode