ŻURAWINA DO SŁOIKÓW NA ZIMNO
Chcielibyście cieszyć się smakiem świeżej żurawiny przez całą zimę? Nasz przepis na żurawinę do słoików na zimno pozwoli Wam to osiągnąć! Bez gotowania, prosto i szybko, a efekt będzie zdumiewający. Ta metoda konserwacji żurawiny pozwala zachować wszystkie jej witaminy i korzystne właściwości. Przetwory z żurawiny będą doskonałym dodatkiem do mięs, deserów czy zimnych napojów. Przygotujcie słoiki, świeże żurawiny i cieszcie się smakiem lata przez całą zimę!
admin
Składniki:
- 1 kilogram zurawiny
- 1 kilogram cukru
Żurawina do słoików na zimno – jak zrobić?
- Żurawinę płuczemy, wrzucamy do blendera, miksujemy, dodajemy cukier, znów miksujemy.
- Wkładamy tak przygotowaną żurawinę do słoików, dobrze zamykamy, nie wekujemy.
- Przechowujemy w piwnicy lub lodówce.
Słowa kluczowe: żurawina przetwory na zimno, żurawina w słoiku przepis, żurawina przepisy na przetwory, żurawina na zimę – przepis, żurawina na surowo-przepisy, żurawina przetwory bez gotowania, żurawina do mięsa na zimę, żurawina przetwory na zimę, żurawiny na surowo przepis, żurawiny na zimę, żurawina na zimę, żurawina w słoiku
ŻURAWINA DO SŁOIKÓW NA ZIMNO – dodatkowe informacje
Przy problemach z drogami moczowymi, podaję te żurawinę rozcieńczoną wodą jako napój