ŻURAWINA DO SŁOIKÓW NA ZIMNO

ŻURAWINA DO SŁOIKÓW NA ZIMNO

Chcielibyście cieszyć się smakiem świeżej żurawiny przez całą zimę? Nasz przepis na żurawinę do słoików na zimno pozwoli Wam to osiągnąć! Bez gotowania, prosto i szybko, a efekt będzie zdumiewający. Ta metoda konserwacji żurawiny pozwala zachować wszystkie jej witaminy i korzystne właściwości. Przetwory z żurawiny będą doskonałym dodatkiem do mięs, deserów czy zimnych napojów. Przygotujcie słoiki, świeże żurawiny i cieszcie się smakiem lata przez całą zimę!

Składniki:

  • 1 kilogram zurawiny
  • 1 kilogram cukru

Żurawina do słoików na zimno – jak zrobić?

  1. Żurawinę płuczemy, wrzucamy do blendera, miksujemy, dodajemy cukier, znów miksujemy.
  2. Wkładamy tak przygotowaną żurawinę do słoików, dobrze zamykamy, nie wekujemy.
  3. Przechowujemy w piwnicy lub lodówce.

Słowa kluczowe: żurawina przetwory na zimno, żurawina w słoiku przepis, żurawina przepisy na przetwory, żurawina na zimę – przepis, żurawina na surowo-przepisy, żurawina przetwory bez gotowania, żurawina do mięsa na zimę, żurawina przetwory na zimę, żurawiny na surowo przepis, żurawiny na zimę, żurawina na zimę, żurawina w słoiku

ŻURAWINA DO SŁOIKÓW NA ZIMNO – dodatkowe informacje

Przy problemach z drogami moczowymi, podaję te żurawinę rozcieńczoną wodą jako napój


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Żur żeniaty
Następny przepis: Żur na kiszonych rydzach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode