Zupa śliwkowa
Zupa śliwkowa to wyjątkowe danie, które pozwoli Ci odkryć zupełnie nowe oblicze owoców. To cukierkowy, lekko kwasowy smak śliwek dobrze komponuje się z nutą cynamonu i goździków, tworząc wyjątkową mieszankę smaków, która rozgrzewa nie tylko żołądek, ale i serce. Ta zupa to idealne danie na chłodne, jesienne dni, kiedy potrzebujemy czegoś, co nas rozgrzeje i doda energii. Jest niezwykle aromatyczna i mocno sycąca, nie wspominając o bogactwie witamin i minerałów zawartych w śliwkach, co czyni ją nie tylko pysznym, ale i zdrowym posiłkiem. Oto przepis na zupę śliwkową.
admin
Składniki:
- 50 dag dojrzałych śliwek, u mnie węgierki
- 1 litr wody
- 1 cukier waniliowy
- 1-2 łyżki cukru
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- ugotowany makaron, u mnie kolanka
Zupa śliwkowa – jak zrobić?
Zupa śliwkowa – dodatkowe informacje
Zupę można podawać z dowolnym makaronem.