Zupa śliwkowa

Zupa śliwkowa

Zupa śliwkowa to wyjątkowe danie, które pozwoli Ci odkryć zupełnie nowe oblicze owoców. To cukierkowy, lekko kwasowy smak śliwek dobrze komponuje się z nutą cynamonu i goździków, tworząc wyjątkową mieszankę smaków, która rozgrzewa nie tylko żołądek, ale i serce. Ta zupa to idealne danie na chłodne, jesienne dni, kiedy potrzebujemy czegoś, co nas rozgrzeje i doda energii. Jest niezwykle aromatyczna i mocno sycąca, nie wspominając o bogactwie witamin i minerałów zawartych w śliwkach, co czyni ją nie tylko pysznym, ale i zdrowym posiłkiem. Oto przepis na zupę śliwkową.

Składniki:

  • 50 dag dojrzałych śliwek, u mnie węgierki
  • 1 litr wody
  • 1 cukier waniliowy
  • 1-2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • ugotowany makaron, u mnie kolanka

Zupa śliwkowa – jak zrobić?

Zupa śliwkowa – dodatkowe informacje

Zupę można podawać z dowolnym makaronem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa szczawiowa
Następny przepis: Zupa śledziowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode