Zupa Shrek
Zapraszamy do odkrycia smaku Zupy Shrek – wyjątkowej propozycji na gorący obiad lub kolację. Dzięki wykorzystaniu kreatywnego pomysłu, jakim jest nawiązanie do znanego filmu animowanego, codzienne gotowanie staje się ciekawsze. Zupa Shrek, z racji swojego charakterystycznego, intensywnie zielonego koloru, to doskonała propozycja dla najmłodszych, ale i dorosłych smakoszy, którzy chcą zaskakiwać swoje kubki smakowe nowymi doznaniami. Każdy łyk jest symfonią smaków, a przyjemność jedzenia potęguje fakt, że zupa Shrek to doskonała dawka zdrowia – zawiera bowiem wiele cennych składników odżywczych.
admin
Składniki:
- Rosół z drobiu
- Warzywa z wywaru
- Szklanka szpinaku
- 2 ziemniaki
- Groszek z marchewką
- Serek topiony bez dodatków
- Sól i pieprz do smaku
- Chleb na grzanki
Zupa shrek – jak zrobić?
- Jarzynkę z wywaru wyjąć, ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować, jarzynkę, ziemniaki, grosze, szpinak zmiksować, wszystkie składniki wlać do wywaru i wymieszać. Do osobnego garnuszka wziąść trochę zupy i dodać serek topiony, i mieszać aż do rozpuszczenia, wlać do zupy i zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami.
Porady – Zupa Shrek – dodatkowe informacje
Można podawać też z groszkiem ptysiowym i podczepić śmietaną, ale z serkiem jest lepsza. Serek jest mniej tłusty.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: zupa serowo - porowa z pulpecikami
Następny przepis: Zupa serowa z pulpecikami (z serków topionych)