Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi
Wychodząc naprzeciw miłośnikom pysznego i pożywnego komfortowego jedzenia, prezentujemy przepis na niezwykłą zupę porową z mięsem mielonym i serkiem topionym. Ciepły aromat porów łączy się tu z soczystością mięsa i kremową nutą topionego sera, tworząc wyjątkową mieszankę smaków. To doskonałe danie na zimowe lub jesienne dni, które sprawi, że poczujesz się ciepło i komfortowo. Ten przepis na zupę porową z mięsem mielonym i serkiem topionym także uwodzi swoją prostotą, tylko kilka podstawowych składników i trochę czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby cieszyć się tą wyjątkową zupą.
admin
Składniki:
- około 250g mięsa mielonego
- bulion
- grzanki
- 2 duże pory
- 2 serki topione (śmietankowe lub smakowe)
- przyprawy
Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi – jak zrobić?
- Najpierw gotujemy bulion, który jest podstawa naszej zupy. Może być gotowany na mięsie, ale może być również z kostki. Pora kroimy w talarki i wrzucamy do gorącego bulionu. Gotujemy aż por zmięknie. Zupę można lekko zmiksować przed wrzuceniem mięsa.
- Mięso mielone podsmażamy lekko na patelni. Kiedy już straci swoją surowość wrzucamy do zupy. Kiedy zupa się zagotuje zmniejszamy ogień i wrzucamy serki topione. Mieszamy aż serki się roztopią. Doprawiamy zupę do smaku i gotujemy na wolnym ogniu ok 10-15 minut.
Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi – dodatkowe informacje
Do zupy można dodać grzanki lub groszek ptysiowy, będzie bardziej pożywna.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zupa porowo - ziemniaczana z grzankami
Następny przepis: Zupa pomidorowa z ziemniakami i jajkiem