Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi

Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi

Wychodząc naprzeciw miłośnikom pysznego i pożywnego komfortowego jedzenia, prezentujemy przepis na niezwykłą zupę porową z mięsem mielonym i serkiem topionym. Ciepły aromat porów łączy się tu z soczystością mięsa i kremową nutą topionego sera, tworząc wyjątkową mieszankę smaków. To doskonałe danie na zimowe lub jesienne dni, które sprawi, że poczujesz się ciepło i komfortowo. Ten przepis na zupę porową z mięsem mielonym i serkiem topionym także uwodzi swoją prostotą, tylko kilka podstawowych składników i trochę czasu to wszystko, czego potrzebujesz, aby cieszyć się tą wyjątkową zupą.

Składniki:

  • około 250g mięsa mielonego
  • bulion
  • grzanki
  • 2 duże pory
  • 2 serki topione (śmietankowe lub smakowe)
  • przyprawy

Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi – jak zrobić?

  1. Najpierw gotujemy bulion, który jest podstawa naszej zupy. Może być gotowany na mięsie, ale może być również z kostki. Pora kroimy w talarki i wrzucamy do gorącego bulionu. Gotujemy aż por zmięknie. Zupę można lekko zmiksować przed wrzuceniem mięsa.
  2. Mięso mielone podsmażamy lekko na patelni. Kiedy już straci swoją surowość wrzucamy do zupy. Kiedy zupa się zagotuje zmniejszamy ogień i wrzucamy serki topione. Mieszamy aż serki się roztopią. Doprawiamy zupę do smaku i gotujemy na wolnym ogniu ok 10-15 minut.

Zupa porowa z mięsem mielonym i serkami topionymi – dodatkowe informacje

Do zupy można dodać grzanki lub groszek ptysiowy, będzie bardziej pożywna.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa porowo - ziemniaczana z grzankami
Następny przepis: Zupa pomidorowa z ziemniakami i jajkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode