Zupa pieczarkowa z serkiem topionym
Prezentujemy przepis na klasyczną zupę pieczarkową z nietypowym dodatkiem. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym to apetyczne, sycące danie, które z pewnością pokocha każdy miłośnik wyrazistych smaków. Idealnie komponujące się składniki: aromatyczne pieczarki, gęsty serek topiony i delikatne ziemniaki, tworzą niezwykłe połączenie, które rozgrzewa i daje poczucie sytości. Ta kremowa zupa może być podstawą obiadu czy sycącym obiadem. To również doskonała propozycja dla tych, którzy cenią sobie szybkie i proste przepisy. Serdecznie zapraszamy do wypróbowania tego smakowitego dania!
admin
Składniki:
- 2 litry bulionu warzywnego
- 2 serki topione pieczarkowe
- 4 średnie ziemniaki
- 50ml śmietany 18%
- 30dag pieczarek
- pieprz czarny
- koperek
Zupa pieczarkowa z serkiem topionym – jak zrobić?
- Obrane ziemniaki pokrój w kosteczkę, a pieczarki w plasterki.
- Do bulionu dodaj ziemniaki i gotuj aż będą półtwarde.
- Dodaj pieczarki i serki topione.
- Gdy ziemniaki i pieczarki będą miękkie, dodaj śmietanę.
- Dopraw do smaku pieprzem i zagotuj.
- Na koniec dodaj posiekany koperek.
Sposób przygotowania zupy pieczarkowej z serkiem topionym i ziemniakami.
xxxx – dodatkowe informacje
Zamiast serków pieczarkowych można dodać serki o smaku śmietankowym.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zupa pieczarkowo-porowo-serowa z pulpecikami
Następny przepis: Zupa pieczarkowa z ryżem