Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym

Prezentujemy przepis na klasyczną zupę pieczarkową z nietypowym dodatkiem. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym to apetyczne, sycące danie, które z pewnością pokocha każdy miłośnik wyrazistych smaków. Idealnie komponujące się składniki: aromatyczne pieczarki, gęsty serek topiony i delikatne ziemniaki, tworzą niezwykłe połączenie, które rozgrzewa i daje poczucie sytości. Ta kremowa zupa może być podstawą obiadu czy sycącym obiadem. To również doskonała propozycja dla tych, którzy cenią sobie szybkie i proste przepisy. Serdecznie zapraszamy do wypróbowania tego smakowitego dania!

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 2 serki topione pieczarkowe
  • 4 średnie ziemniaki
  • 50ml śmietany 18%
  • 30dag pieczarek
  • pieprz czarny
  • koperek

Zupa pieczarkowa z serkiem topionym – jak zrobić?

  1. Obrane ziemniaki pokrój w kosteczkę, a pieczarki w plasterki.
  2. Do bulionu dodaj ziemniaki i gotuj aż będą półtwarde.
  3. Dodaj pieczarki i serki topione.
  4. Gdy ziemniaki i pieczarki będą miękkie, dodaj śmietanę.
  5. Dopraw do smaku pieprzem i zagotuj.
  6. Na koniec dodaj posiekany koperek.

Sposób przygotowania zupy pieczarkowej z serkiem topionym i ziemniakami.

xxxx – dodatkowe informacje

Zamiast serków pieczarkowych można dodać serki o smaku śmietankowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa pieczarkowo-porowo-serowa z pulpecikami
Następny przepis: Zupa pieczarkowa z ryżem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode