Zalewa octowa do ryb i mięs
Zalewa octowa to fundament dobrego przepisu na kiszonki, ale przede wszystkim sprawdza się w konserwacji ryb i mięs. Jak zrobić zalewę octową, jakie są proporcje, a może szukasz przepisu na marynatę octową do mięsa bądź do ryb? To wszystko znajdziesz tutaj! Kluczowe jest dobranie odpowiedniej zaprawy octowej, która podkreśli smak konserwowanych produktów, a jednocześnie je dobrze zakonserwuje. Czas posiąść sekrety konserwacji w zalewie octowej i rozpocząć samodzielne przygotowanie przetworów w domu. Zalewa octowa to prawdziwa magia w słoiku!
admin
Składniki:
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu 10%
- 2 duże cebule
- 4 ziela angielskie
- 2 duże liście laurowe
- 1 łyżeczka maggi
- 1 łyżeczka wegety
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki oleju
Zalewa octowa do ryb i mięs – jak zrobić?
- Wodę zagotuj z octem. Dodaj obraną i pokrojoną w plasterki cebulę. Wrzuć liście laurowe, ziela angielskie i resztę przypraw. Gotuj 5 minut i zalej potrawę.
Słowa kluczowe: zalewa octowa proporcje, zaprawa octowa, marynata octowa, jak zrobić zalewę octową, zalewa octowa do mięsa, marynata octowa do mięsa, zalewa octowa przepis, w zalewie octowej, zalewa octowa do ryb przepis, jak zrobić zalewę octową do ryb, przepis na zalewę octową do ryb, zalewa octowa, zalewa octowa do ryb, zalewa octowa do ryby
Porady – Zalewa octowa do ryb i mięs
PAMIĘTAJ ZIMNA RYBA LUB MIĘSA I ZIMNA ZALEWA JEŚLI MASZ JE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ. Jeśli masz rybkę lub mięso oprószone w mące spokojnie zawsze można zalewać ciepła czy gorącą zalewą.
Gdy masz panierkę to podczas zalewania gorącą zalewą panierka by odeszła z potrawy.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zalewajka wegetariańska
Następny przepis: Zalewa do grzybów w occie