Wykwintne naleśniki

Wykwintne naleśniki

Wykwintne naleśniki to niezwykle smaczne i delikatne danie, które doskonale nadaje się na zarówno na śniadanie, jak i elegancką kolację. To propozycja dla tych, którzy cenią sobie klasyczne, lecz urozmaicone smaki. Proces przygotowywania tych niesamowitych naleśników jest niezwykle prosty, ale efekt końcowy może zaskoczyć najbardziej wymagających smakoszy. Składniki są łatwo dostępne, a ich połączenie tworzy prawdziwą symfonię smaku. Wykwintne naleśniki to połączenie tradycji i nowoczesności w jednym przepisie. Serwując je swoim bliskim, na pewno zaskoczysz ich niepowtarzalnym i wyrafinowanym smakiem.

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • Nadzienie:
  • 1 marchewka
  • 1/3 selera
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • przyprawy: sól, pieprz, wegeta, zioła
  • tłuszcz do smażenia

Wykwintne naleśniki – jak zrobić?

  1. Składniki na ciasto razem wymieszać.
  2. Smażyć cieniutkie naleśniki.
  3. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w pół krążki, usmażyć na tłuszczu, przyprawić do smaku solą, pieprzem, wegetą i ziołami.
  4. Na usmażone placki rozłożyć nadzienie (usmażone warzywa).
  5. Naleśnika zwinąć.
  6. Naleśniki chwilę smażyć z jednej i drugiej strony.

Wykwintne naleśniki – dodatkowe informacje

Jako nadzienie można użyć inne ulubione warzywa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Wykwintne babeczki
Następny przepis: Wykwintne ciasto czekoladowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode