Tort lis rabus z Dory
Przedstawiamy Państwu bardzo urokliwy i niezwykle smaczny przepis na Tort lis rabus z Dory. Ten wyjątkowy tort przyciąga nie tylko swoim smakiem, ale i swoim oryginalnym wyglądem – to doskonałe połączenie dla fanów lisów i słodkości. W naszym przepisie główną rolę odgrywa sympatyczny lisek rabuś, który stanowi dekorację i jest jednocześnie głównym składnikiem ciasta. Ten niezwykły przepis z pewnością spodoba się wszystkim, niezależnie od wieku, dodając uroku każdej imprezie. Zatem wyruszmy w kulinarne podróże i odkryjmy, jak samodzielnie stworzyć ten wyjątkowy tort lisa rabusia.
admin
Składniki:
- BISZKOPTY:
- 8 jajek
- 2 szklanki cukru
- 2 cukry waniliowe
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- proszek do pieczenia
- KREM:
- 1 litr śmietanki 36%
- 2 szklanki cukru pudru
- cukier waniliowy
- 500g serka mascarpone
- jagody
- barwniki spożywcze
Tort lis rabus z dory – jak zrobić?
Tort lis rabuś – dodatkowe informacje
zamiast jagód mogą być inne owoce najróżniejsze, co tylko się chce 😉