Tort lis rabus z Dory

Tort lis rabus z Dory

Przedstawiamy Państwu bardzo urokliwy i niezwykle smaczny przepis na Tort lis rabus z Dory. Ten wyjątkowy tort przyciąga nie tylko swoim smakiem, ale i swoim oryginalnym wyglądem – to doskonałe połączenie dla fanów lisów i słodkości. W naszym przepisie główną rolę odgrywa sympatyczny lisek rabuś, który stanowi dekorację i jest jednocześnie głównym składnikiem ciasta. Ten niezwykły przepis z pewnością spodoba się wszystkim, niezależnie od wieku, dodając uroku każdej imprezie. Zatem wyruszmy w kulinarne podróże i odkryjmy, jak samodzielnie stworzyć ten wyjątkowy tort lisa rabusia.

Składniki:

  • BISZKOPTY:
  • 8 jajek
  • 2 szklanki cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • proszek do pieczenia
  • KREM:
  • 1 litr śmietanki 36%
  • 2 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 500g serka mascarpone
  • jagody
  • barwniki spożywcze

Tort lis rabus z dory – jak zrobić?

Tort lis rabuś – dodatkowe informacje

zamiast jagód mogą być inne owoce najróżniejsze, co tylko się chce 😉


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tort kukułka
Następny przepis: Tort makowo-jabłkowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode