Tort koparka

Tort koparka

Zaskocz wszystkich na urodziny swojego dziecka i przygotuj dla niego niezapomnianą niespodziankę w postaci Tortu Koparka! Jest to idealny tort urodzinowy dla każdego małego miłośnika budowli i dużych maszyn. Wizualnie przypomina prawdziwą koparkę, którą twoje dziecko z pewnością uwielbia. Każdy detal jest ważny, aby tort był jak najbardziej realistyczny. Odkryj jak krok po kroku zrobić tort koparka i ciesz się zaskoczonymi i zachwyconymi twarzami na przyjęciu urodzinowym!

Składniki:

  • Rafaello
  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 0,5 l śmietany kremówki
  • 2 śnieżki
  • 2 opakowania kokosu
  • 2 opakowania migdałów
  • 2 białe czekolady

Tort koparka – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. 1.
    Biszkopt;
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać kilka kropli soku z cytryny, dodać cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec przez ok. 30 min, w temp. 180°C.
    Masa:
    Śmietanę ubić, dodać śnieżki i dalej ubijać, dodać roztopione wcześniej ostygłe czekolady i dalej ubijać, potem dosypać migdały i 1,5 torebki kokosu mieszać łyżką i wyłożyć na biszkopt, masę posypać resztą kokosu.

xxxx – dodatkowe informacje

Aby wyciąć tort koparkę, najlepiej upiec drugi biszkopt i przykryć nim górę placka.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tort komunijny „Otwarta Księga”
Następny przepis: Tort korzenny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode