Tort Hello Kitty

Tort Hello Kitty

Tort Hello Kitty to idealny deser na przyjęcia dla dzieci, a szczególnie dla małych wielbicielek tej popularnej kreskówkowej postaci. Ten niezwykle uroczy i wiernie odtworzony motyw wprawi każdego gościa w zachwyt. Składniki, wśród których znajdują się jajka, to produkty powszechnie znane i dostępne, więc ta słodka niespodzianka nie będzie wymagała zakupów specjalistycznych artykułów. Twórczy tort Hello Kitty to nie tylko estetyczna satysfakcja, ale również prawdziwa uczta dla podniebienia. Różowym marzeniom każdej dziewczynki mogą dołożyć przysłowiową wisienkę na torcie, dzięki tej niepowtarzalnej recepturze.

Składniki:

  • Biszkopt:
  • 10 jajek
  • 300 g cukru
  • 300 g mąki
  • Krem:
  • 8 jajek
  • 2 szklanki cukru
  • 4 kostki masła
  • Dodatkowo:
  • jadalne perełki
  • lentilki
  • barwniki spożywcze
  • czekolada

Tort hello kitty – jak zrobić?

  1. Biszkopt: Jajka ubić z cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszać i wylać do tortownicy. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.
  2. Krem: Jajka ubić z cukrem. Margarynę utrzeć i cały czas ucierając wlewać ubite jajka.
  3. Przestudzony biszkopt przekrawamy na 3 części i przekładamy kremem. Cały tort smarujemy kremem. Trochę kremu zostawiamy do dekoracji i mieszamy z barwnikami spożywczymi. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Ostudzoną polewamy wierzch tortu. Gdy zastygnie rysujemy wykałaczką wzór hello kitty i dekorujemy kremem, lentilkami i perełkami.

xxxx – dodatkowe informacje

Jeśli chcemy urozmaicić smak tortu można jedną warstwę przełożyć dżemem. Hello Kitty można wydrukować, wyciąć, przyłożyć na polewę i odrysować.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Tort Hello Kitty
Następny przepis: Tort jabłkowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode