SZYBKIE CIASTO Z RABARBAREM

SZYBKIE CIASTO Z RABARBAREM

Ciesząc się wiosennym słońcem, warto wypróbować domowy przepis na szybkie ciasto z rabarbarem. Doskonałe do podania na popołudniowy deser lub jako przekąska na piknik. Kwaśny rabarbar idealnie komponuje się z delikatnym, słodkim ciastem. Całość stanowi doskonałą harmonię smaków, a ciasto w tortownicy dodaje elegancji i sprawia że jest bardzo proste w przygotowaniu. To szybki sposób na pyszny placek z rabarbarem, który umili każde popołudnie i zaskoczy gości swoim wyśmienitym smakiem. Spróbujcie tego przepisu, jest naprawdę magiczny!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • niepełna szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • kruszonka: 25 g margaryny
  • 5 łyżek mąki
  • 2 łyżki cukru
  • Wszystkie składniki wyrobić rękę, jeśli jest zbyt mokra dodać więcej mąki, jeśli za sucha margaryny.

Szybkie ciasto z rabarbarem – jak zrobić?

  1. Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę,
  2. Dodać resztę składników i zmiksować,
  3. Wstawić na 10 minut do lodówki,
  4. Po 10 minutach przelać ciasto do małej tortownicy,
  5. Na wierzch wyłożyć rabarbar (wcześniej nasypać 2 łyżki cukru na rabarbar),
  6. Na rabarbar posypać kruszonkę,
  7. Piec w piekarniku 45-50 minut w 170 stopniach.

Szybkie ciasto z rabarbarem w tortownicy jest łatwe w przygotowaniu.

Można je zrobić z wykorzystaniem poniższych słów kluczowych: ciasto z rabarbarem w tortownicy, szybkie ciasto w tortownicy, szybki placek z rabarbarem.

SZYBKIE CIASTO Z RABARBAREM – dodatkowe informacje

serdecznie polecam


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szybkie ciasto z mikrofali
Następny przepis: Szybkie ciasto z wiśniami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode