SZYBKIE CIASTO Z RABARBAREM
Ciesząc się wiosennym słońcem, warto wypróbować domowy przepis na szybkie ciasto z rabarbarem. Doskonałe do podania na popołudniowy deser lub jako przekąska na piknik. Kwaśny rabarbar idealnie komponuje się z delikatnym, słodkim ciastem. Całość stanowi doskonałą harmonię smaków, a ciasto w tortownicy dodaje elegancji i sprawia że jest bardzo proste w przygotowaniu. To szybki sposób na pyszny placek z rabarbarem, który umili każde popołudnie i zaskoczy gości swoim wyśmienitym smakiem. Spróbujcie tego przepisu, jest naprawdę magiczny!
admin
Składniki:
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- niepełna szklanka oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- kruszonka: 25 g margaryny
- 5 łyżek mąki
- 2 łyżki cukru
- Wszystkie składniki wyrobić rękę, jeśli jest zbyt mokra dodać więcej mąki, jeśli za sucha margaryny.
Szybkie ciasto z rabarbarem – jak zrobić?
- Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę,
- Dodać resztę składników i zmiksować,
- Wstawić na 10 minut do lodówki,
- Po 10 minutach przelać ciasto do małej tortownicy,
- Na wierzch wyłożyć rabarbar (wcześniej nasypać 2 łyżki cukru na rabarbar),
- Na rabarbar posypać kruszonkę,
- Piec w piekarniku 45-50 minut w 170 stopniach.
Szybkie ciasto z rabarbarem w tortownicy jest łatwe w przygotowaniu.
Można je zrobić z wykorzystaniem poniższych słów kluczowych: ciasto z rabarbarem w tortownicy, szybkie ciasto w tortownicy, szybki placek z rabarbarem.
SZYBKIE CIASTO Z RABARBAREM – dodatkowe informacje
serdecznie polecam
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szybkie ciasto z mikrofali
Następny przepis: Szybkie ciasto z wiśniami