Szybkie Chaczapuri

Szybkie Chaczapuri

Chaczapuri to popularne danie z Gruzji, które zdobyło ogromną popularność na całym świecie. To coś w rodzaju pizzy, ale z niesamowitym, kaukaskim twistem. Szybkie Chaczapuri to nasza propozycja dla tych, którzy nie mają wiele czasu, ale pragną odkryć na nowo smak tego niezwykłego dania. To proste w przygotowaniu, a jednocześnie pełne smaku i aromatu. Idealne na sycący obiad, przekąskę dla gości lub wytrawny dodatek do kolacji. Składniki są proste, a ich połączenie daje niesamowity efekt końcowy – niczym kulinarny majstersztyk Gruzji na twoim stole. Spróbuj zrobić szybkie chaczapuri i poczuj smak Kaukazu w swojej kuchni.

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko L
  • 250 g twarogu półtłustego
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia

Szybkie chaczapuri – jak zrobić?

  1. Do miski wbić jajko, wlać mleko i roztrzepać trzepaczką różgową.
  2. Przesiać przez sitko mąkę pszenną i wymieszać.
  3. Wrzucić twaróg rozgnieciony widelcem i całość dokładnie wymieszać.
  4. Smażyć na patelni z obu stron na rumiano.
  5. Ciasto nalewać na patelnię chochelką.

Szybkie Chaczapuri – dodatkowe informacje

Można podawać z domową konfiturą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szybkie ciasteczka francuskie z truskawkami
Następny przepis: Szybkie ciasteczka bezglutenowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode