Szybkie Chaczapuri
Chaczapuri to popularne danie z Gruzji, które zdobyło ogromną popularność na całym świecie. To coś w rodzaju pizzy, ale z niesamowitym, kaukaskim twistem. Szybkie Chaczapuri to nasza propozycja dla tych, którzy nie mają wiele czasu, ale pragną odkryć na nowo smak tego niezwykłego dania. To proste w przygotowaniu, a jednocześnie pełne smaku i aromatu. Idealne na sycący obiad, przekąskę dla gości lub wytrawny dodatek do kolacji. Składniki są proste, a ich połączenie daje niesamowity efekt końcowy – niczym kulinarny majstersztyk Gruzji na twoim stole. Spróbuj zrobić szybkie chaczapuri i poczuj smak Kaukazu w swojej kuchni.
admin
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko L
- 250 g twarogu półtłustego
- Dodatkowo:
- olej do smażenia
Szybkie chaczapuri – jak zrobić?
- Do miski wbić jajko, wlać mleko i roztrzepać trzepaczką różgową.
- Przesiać przez sitko mąkę pszenną i wymieszać.
- Wrzucić twaróg rozgnieciony widelcem i całość dokładnie wymieszać.
- Smażyć na patelni z obu stron na rumiano.
- Ciasto nalewać na patelnię chochelką.
Szybkie Chaczapuri – dodatkowe informacje
Można podawać z domową konfiturą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szybkie ciasteczka francuskie z truskawkami
Następny przepis: Szybkie ciasteczka bezglutenowe