szybkie brownie

szybkie brownie

Brownie to jeden z najpopularniejszych deserów na świecie, który kocha zarówno dorosłych, jak i dzieci. Nasz przepis na „Szybkie Brownie” jest idealny dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu, ale pragną zaszaleć w kuchni i przygotować pyszny deser. To również doskonała propozycja dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem, ponieważ jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu. Główne składniki, które będziemy potrzebować, to między innymi: masło, kakao, cukier, mąka, jajka. Te podstawowe produkty na pewno znajdują się w niemal każdej kuchni.

Składniki

  • Składniki suche:
  • 1 szkl. niesłodzonego kakao
  • 2 szkl. mąki
  • 1 i 3/4 szkl. cukru
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Składniki mokre:
  • 1 szkl. wody
  • 1 szkl. oleju

Szybkie brownie – jak zrobić?

  1. Kakao, mąkę i proszek przesiać do dużej miski. Dodać sól i cukier i dokładnie wymieszać.
  2. Wodę połączyć z olejem za pomocą miksera. Następnie tą mieszankę wlewać do miski z suchymi składnikami i miksować ok. 5 minut.
  3. Następnie ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem i posypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (180ºC) i pieczemy 35-40 minut.

xxxx – dodatkowe informacje

Ciasto powinno być nieco gęstsze od płynnej czekolady. Ja musiałam dodać po dwie łyżki oleju i wody, aby uzyskać taką konsystencję.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szybki tort na zimno
Następny przepis: Szybkie bułeczki śniadaniowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode