Szybki barszczyk czerwony.

Szybki barszczyk czerwony.

Dziś chcemy podzielić się z Wami przepisem na szybki barszczyk czerwony. To danie jest nie tylko smaczne, ale i niezwykle proste do przygotowania. Idealnie wpasowuje się w potrzeby osób, które cenią sobie szybkość, ale nie chcą rezygnować z aromatu i smaku tradycyjnej kuchni. Nasz barszczyk czerwony to idealna propozycja na ciepły, rodzinny obiad lub kolację, zarówno na co dzień, jak i na spotkania ze znajomymi. Odkryjcie z nami jak w prosty sposób podejść do tego klasycznego dania i zaskoczcie bliskich smakiem domowej kuchni. To przepis na barszczyk, który na stałe zagości w waszych domach!

Składniki:

  • 3 średnie buraki
  • 1,5 litra wody
  • 2 listki laurowe
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 2 kostki rosołowe
  • ½ łyżeczki pieprzu białego
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sok z ½ cytryny
  • Sól do smaku

Szybki barszcz czerwony – jak zrobić?

  1. Buraki obrać, umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do dużego garnka. Zalać wodą, dodać wszystkie pozostałe składniki. Gotować ok. 25-30 minut do miękkości warzyw.
  2. Barszcz czerwony odcedzić na sitku, podawać bardzo gorący z kanapką, bądź pasztecikiem.

Szybki barszczyk czerwony – dodatkowe informacje

Inspirację do przepisu znalazłam na stronie: www.kotlet.tv

Ugotowane buraczki najlepiej wykorzystać do kolejnego obiadu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasolka-po-bretonsku-z-buraczkami-3


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szybka zupa szczawiowa z jajkiem, ziemniakami i skwarkami
Następny przepis: Szybki danie z zupki chińskiej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode