szybka sałatka z mortadeli i korniszonów

szybka sałatka z mortadeli i korniszonów

Sałatka z mortadeli i ogórka to doskonała propozycja na szybki i smaczny posiłek. Kusząca mieszanka pokrojonej w cienkie plasterki mortadeli oraz chrupiących korniszonów tworzy wyrafinowany kontrast smaków, który zadowoli każde podniebienie. Ta prosta w przygotowaniu sałatka to doskonałe rozwiązanie na lekki lunch, kolację czy przekąskę podczas domówki. Świeże i naturalne składniki dodadzą Twojemu posiłkowi nie tylko smaku, ale również odżywczych wartości. Jednogłośnie zdecyduj się na tę wyjątkową sałatkę z mortadeli i ogórka.

Składniki:

  • 0,5 kg mortadeli
  • 3 duże korniszony
  • 2 średnie cebule
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • musztarda

Szybka sałatka z mortadeli i korniszonów – jak zrobić?

  1. Mortadelę kroimy na długie, cienkie paseczki.
  2. Podobnie jak ogórki, cebulę siekamy na drobno.
  3. Łączymy wszystkie składniki.
  4. Mieszamy z majonezem, 2 lub 3 łyżkami musztardy.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem.

xxxx – dodatkowe informacje

zamiast korniszonów możemy użyć kiszonych ogórków


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: szybka sałatka z salcesonu
Następny przepis: szybka surówka grillowa z białej kapusty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode