szybka sałatka z mortadeli i korniszonów
Sałatka z mortadeli i ogórka to doskonała propozycja na szybki i smaczny posiłek. Kusząca mieszanka pokrojonej w cienkie plasterki mortadeli oraz chrupiących korniszonów tworzy wyrafinowany kontrast smaków, który zadowoli każde podniebienie. Ta prosta w przygotowaniu sałatka to doskonałe rozwiązanie na lekki lunch, kolację czy przekąskę podczas domówki. Świeże i naturalne składniki dodadzą Twojemu posiłkowi nie tylko smaku, ale również odżywczych wartości. Jednogłośnie zdecyduj się na tę wyjątkową sałatkę z mortadeli i ogórka.
admin
Składniki:
- 0,5 kg mortadeli
- 3 duże korniszony
- 2 średnie cebule
- sól
- pieprz
- majonez
- musztarda
Szybka sałatka z mortadeli i korniszonów – jak zrobić?
- Mortadelę kroimy na długie, cienkie paseczki.
- Podobnie jak ogórki, cebulę siekamy na drobno.
- Łączymy wszystkie składniki.
- Mieszamy z majonezem, 2 lub 3 łyżkami musztardy.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
xxxx – dodatkowe informacje
zamiast korniszonów możemy użyć kiszonych ogórków
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: szybka sałatka z salcesonu
Następny przepis: szybka surówka grillowa z białej kapusty