Szybka sałatka z czerwonej kapusty ze słoika
Przedstawiamy przepis na szybką sałatkę z czerwonej kapusty ze słoika. Idealne rozwiązanie, gdy nie mamy czasu na gotowanie, a chcemy zjeść coś zdrowego i sycącego. Ten smaczny i kolorowy dodatek do posiłku jest nie tylko odżywczy, ale również łatwo dostępny, dzięki składowi czerwonej kapusty w słoikach. Przepisy tego rodzaju są niezwykle praktyczne, szczególnie dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Sałatka z czerwonej kapusty to sposób na prosty, ale efektowny dodatek do obiadu czy grilla. Bez wątpienia, czerwona kapusta do słoika to skarb w każdej kuchni.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 słoik czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka (*)
- 1 cebula
- 3 łyżki majonezu/jogurtu naturalnego/śmietany (można połączyć majonez z jogurtem lub śmietaną)
- sól, pieprz
Szybka sałatka z czerwonej kapusty ze słoika – jak zrobić?
- Kapustę należy dokładnie odsączyć (dodatkowo troszkę posiekałam) i połączyć z drobno pokrojoną cebulą oraz majonezem/jogurtem naturalnym/śmietaną. Całość doprawić do smaku.
Słowa kluczowe: czerwona kapusta w słoikach- przepisy, kapusta czerwona do słoika
Porady – dodatkowe informacje
(*) Jeśli kapusta jest bez jabłka można je dodać starte na tarce o średnich oczkach.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Szybka sałatka makaronowa
Następny przepis: Szybka sałatka z jajkami i rukolą