Szpinakowa z grzankami

Szpinakowa z grzankami

Czy kochasz intensywną nutę szpinaku i swobodę tworzenia innowacji kuchennych? Oto przepis na zupę szpinakową z grzankami, który jest inspiracją rozemocjonowującej kreatywności Magdy Gessler. Klasyczna zupa szpinakowa zmiesza się tu z chrupiącymi grzankami, które dają jej bogactwo tekstur. To idealne połączenie dla tych, którzy cenią sobie bogactwo smaków i prostotę w przygotowaniu posiłków. Sprawdź jak miękkie liście szpinaku mogą zmienić się w rozgrzewający, pełen smaku, obiadowy skarb. Zaskocz bliskich tą nietuzinkową kompozycją i poczuj się jak prawdziwy szef kuchni!

Składniki:

  • 200 g szpinaku (mrożonego)

    500 ml bulionu warzywnego (może być również z kostki)

    250 ml mleka

    1 łyżka masła

    1 łyżka oliwy

    pieprz czarny

    grzanki z ulubionego pieczywa

Szpinakowa z grzankami – jak zrobić?

  1. W dużym garnku rozgrzać łyżkę masła i oliwy, dodać szpinak i dusić na małym ogniu przez około 3 minuty.
  2. Wlać bulion i mleko, całość doprawić i zagotować.

Zupę podawać z grzankami.

Słowa kluczowe: zupa szpinakowa magdy gessler

Szpinakowa z grzankami – dodatkowe informacje

Kiedy zdecydujemy się na chłodnik – wówczas zupę po zagotowaniu schładzać minimum 2 godziny w lodówce.

Słowa kluczowe: zupa szpinakowa magdy gessler


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Szpinakowa potrawka z kurczakiem
Następny przepis: Szpinakowa zupa krem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode