Świąteczny sernik z gotowanym budyniem

Świąteczny sernik z gotowanym budyniem

Cześć! Przybliżam Ci niezwykle pyszny przepis na Świąteczny sernik z gotowanym budyniem. Ten nieodparty deser to ulubione danie wielu rodzin na czas świąt. Wyszukany przepis na puszysty sernik Siostry Anastazji ukłoni się przed Twoim kunsztem kulinarnym, dostarczając Ci wyrafinowanej satysfakcji z pieczenia. Ta bezkonkurencyjna wersja sernika powstała z połączenia tradycyjnego przepisu na sernik z dodatkiem domowego budyniu. Właśnie budyniowy środek nadaje sernikowi unikalnego charakteru. Z pewnością sprawdzi się jako królowa świątecznego stołu.

Składniki:

  • Składniki ciasta:
  • 10 dag margaryny
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • Pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • Składniki masy serowej:
  • 1,5 kg zmielonego sera białego
  • 12 jaj
  • 40 dag cukru
  • 30 dag margaryny
  • 4 budynie waniliowe bez cukru
  • Pół litra mleka
  • 10 dag rodzynek

Świąteczny sernik z gotowanym budyniem – jak zrobić?

  1. 1.
    Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtka, na końcu mąkę i proszek do pieczenia.
  2. 2.
    Ugotować 2 budynie według przepisu na opakowaniu. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtka, ser, suche budynie i ugotowany budyń. Dokładnie wymieszać, na końcu dodajemy sparzone rodzynki. Na końcu do masy dodajemy ubite na sztywno białka.
  3. 3.
    Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ciastem wyłożyć spód i boki. Na ciasto wyłożyć ser. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 1 godzinę.
  4. 4.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Słowa kluczowe: przepis na puszysty sernik siostry anastazji

Świąteczny sernik z gotowanym budyniem – dodatkowe informacje

Do sernika można dodać również pokrojoną w kostkę, kandyzowaną skórkę pomarańczową


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Świąteczny poncz gwiazdkowy sen
Następny przepis: Makaron świderki w sosie grzybowym na ostro

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode