Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami
Kusząca w swym wyglądzie, prosta do wykonania, lecz niesamowicie bogata w smaku – surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami to doskonały dodatek do wielu dań. Świeża, chrupiąca kapusta w połączeniu ze słodkimi rodzynkami tworzy niezwykle apetyczny kontrast, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników nietuzinkowych smaków. Właściwości zdrowotne czerwonej kapusty i rodzynek dodatkowo podwyższają wartość tego dania. Idealna na co dzień, na rodzinny obiad, jak i na eleganckie przyjęcia. Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami to idealny sposób, aby dodać koloru i różnorodności do Twojego menu.
admin
Składniki:
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 1 jabłko
- 1 mała cebula (najlepiej czerwona)
- 2 łyżki majonezu kieleckiego
- sok z 1/2 małej cytryny
- 1/2 szklanki rodzynek
Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami – jak zrobić?
- Kapustę i cebulę drobno zszatkować.
- Jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starte jabłko dodać do kapusty z cebulą i dokładnie wymieszać.
- Skropić sokiem z cytryny i dodać majonez. Wymieszać.
- Na sam koniec dodać rodzynki.
- Według uznania dosolić do smaku.
Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami – dodatkowe informacje
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: SURÓWKA Z CYKORII
Następny przepis: surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem