Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami

Kusząca w swym wyglądzie, prosta do wykonania, lecz niesamowicie bogata w smaku – surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami to doskonały dodatek do wielu dań. Świeża, chrupiąca kapusta w połączeniu ze słodkimi rodzynkami tworzy niezwykle apetyczny kontrast, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników nietuzinkowych smaków. Właściwości zdrowotne czerwonej kapusty i rodzynek dodatkowo podwyższają wartość tego dania. Idealna na co dzień, na rodzinny obiad, jak i na eleganckie przyjęcia. Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami to idealny sposób, aby dodać koloru i różnorodności do Twojego menu.

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebula (najlepiej czerwona)
  • 2 łyżki majonezu kieleckiego
  • sok z 1/2 małej cytryny
  • 1/2 szklanki rodzynek

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami – jak zrobić?

  1. Kapustę i cebulę drobno zszatkować.
  2. Jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starte jabłko dodać do kapusty z cebulą i dokładnie wymieszać.
  3. Skropić sokiem z cytryny i dodać majonez. Wymieszać.
  4. Na sam koniec dodać rodzynki.
  5. Według uznania dosolić do smaku.

Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami – dodatkowe informacje

Przed podaniem schłodzić w lodówce.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: SURÓWKA Z CYKORII
Następny przepis: surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode