surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Nasza surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem jest prawdziwą eksplozją smaków na Twoim talerzu. Idealna do obiadu czy jako lekka kolacja, ta prostota przekłada się na niezwykle soczysty i smaczny wynik końcowy. Surówka z czerwonej kapusty na zimno to doskonałe połączenie chrupiącej kapusty z kremowym smakiem jabłka, co daje niepowtarzalny efekt. To propozycja dla wszystkich, którzy szukają sałatki z czerwonej kapusty o ciekawym i zbalansowanym smaku. Ten przepis na surówkę z fioletowej kapusty z pewnością stanie się waszym ulubieńcem. Bietet optymalny balans pomiędzy słodkim, kwasowym i chrupkim – po prostu musisz go wypróbować!

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 3 jabłka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz, ocet do smaku
  1. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem – jak zrobić?

    Sposób przygotowania:

  2. W garnku zagotować wodę z sokiem z połowy cytryny.
    Kapustę poszatkować i wrzucić na wrzątek, gotować 4 min.
    Odcedzić, lekko schłodzić.
    Następnie wlać sok z drugiej połowy cytryny, oprószyć solą i pieprzem- wymieszać.
  3. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
    Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić ponownie solą i pieprzem, octem wymieszać. Schłodzić.

Porady – dodatkowe informacje

Surówkę z czerwonej kapusty z jabłkiem można posypać natką pietruszki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami
Następny przepis: Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode