Super tort na każdą uroczystość

Super tort na każdą uroczystość

Czy szukasz niesamowitego, niezawodnego przepisu na tort, którym będziesz mógł zaskoczyć swoich gości na każdej uroczystości? Oto nasz przepis na Super Tort na Każdą Uroczystość, który z pewnością zaspokoi każde podniebienie. Nie ma lepszej uczty niż domowy tort, który nie tylko wspaniale smakuje, ale również wygląda znakomicie, sprawiając, że każde święto jest wyjątkowe. Nasz przepis pomoże Ci stworzyć prawdziwe kulinarne dzieło sztuki, które będzie starannie skomponowane ze starannie dobranych składników. Spośród wszystkich super tortów, ten na pewno wyjdzie na czoło. Zróbmy kulinarną magię, gotowy, by zacząć?

Składniki:

  • Biszkopt ciemny: 6 jajek, szklanka cukru, szklanka mąki, kakao, łyżeczka proszku do pieczenia
  • Biszkopt jasny: 3 jajka, ½ szklanki cukru, ½ szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa I: 2 budynie, niecały litr mleka, kostka margaryny
  • Masa II: 2 śmietany 36%, około szklanki wiórek kokosowych
  • Dodatkowo: dżem truskawkowy, herbatniki, biszkopty namoczone w kawie, galaretka

Super tort na każdą uroczystość – jak zrobić?

  1. 1. Biszkopt ciemny:
  2. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem, kakao piec ok. 40 min w 180 C, pozostawić do wystygnięcia.

    Biszkopt jasny:

    Tak samo jak ciemny tylko bez kakao.

    Masa I:

    Budynie ugotować, zmiksować ostudzone z margaryną.

    Rozpuścić galaretkę.

    Masa II:

    Śmietanę ubijamy i na koniec dodajemy wiórki kokosowe.

Słowa kluczowe: super torty

Super tort na każdą uroczystość – dodatkowe informacje

Biszkopt ciemny przekrajamy na pół. Układamy:
Połowa ciemnego biszkoptu, dżem (ja dałam truskawkowy), herbatniki, połowa masy budyniowej, biszkopty maczane w kawie. W szczeliny między biszkoptami kładziemy galaretkę. Druga połowa masy budyniowej, druga połowa biszkoptu ciemnego, masa śmietanowa z wiórkami, biszkopt jasny. Dekorujemy według uznania.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Suflet ziemniaczano-serowy z tymiankiem i sałatka ze szparagów, pomidorów i sera pleśniowego
Następny przepis: Surówka Colesław

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode