Strogonow Aneczki

Strogonow Aneczki

Czy jest coś ważniejszego od posiłku przygotowanego z miłością i radosnym entuzjazmem? Oto Strogonow Aneczki, odzwierciedlenie sztuki kulinarnych umiejętności oraz uczucia, które oddała w tej potrawie osoba, od której pochodzi ten wyjątkowy przepis. Zapierająca dech w piersiach hojność smaków, biorąca swój początek z najwyższej jakości składników, zamienia zwykły posiłek w prawdziwe doznanie. Strogonow to klasyczna potrawa, ale wyjątkowe sekrety Aneczki dodają jej nieocenionego uroku i głębi, czyniąc ją jeszcze bardziej apetyczną. Ten przepis to wyjątkowa wizja pysznego strogonowa. Zanurz się więc w kosmiczne doznania smaku, które zapewni Ci ta wyjątkowa zupa strogonowa.

Składniki:

  • 80 dag szynki wieprzowej
  • 1 puszka zielonego groszku konserwowego
  • 2 czerwone papryki
  • 50 dag świeżych pieczarek
  • 2 cebule
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 l wody
  • 2 łyżeczki papryczki ostrej w proszku
  • 2 liście laurowe
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 kostki rosołowe (drobiowa i wołowa)
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta

Strogonow aneczki – jak zrobić?

  1. image-0vhlg1c
    Mięso kroimy na drobne kawałki przyprawiamy pieprzem i solą, posypujemy majerankiem i podsmażamy na oleju na rumiany kolor. Mięso razem z olejem na którym się smażyło przekładamy do garnka.
  2. image-1at09bj
    Pieczarki myjemy i obieramy . Obrane pieczarki kroimy w plasterki i mieszamy z cebulą pokrojoną w kostkę . Całość dusimy na oleju , aż cebula i pieczarki zmiękną .Przekładamy do garnka.
  3. image-1p3oc9m
    Paprykę kroimy w słupki i dodajemy do mięsa i reszty składników.
  4. image-0nro5o2
    Ogórki kroimy w grubą kostkę .
  5. image-25dhmlf
    Groszek przelewamy wodą , odsączamy i dodajemy do garnka.
  6. Wszystkie składniki mieszamy i zalewamy 1 l wody. Dodajemy kostki rosołowe, liście laurowe , paprykę ostrą w proszku i wszystko razem gotujemy aż mięso będzie miękkie. Gdy mięso zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy i podprawiamy śmietaną. Całość doprawiamy do smaku.

Strogonow Aneczki – dodatkowe informacje

Dla osób które nie lubią pikantnych smaków, proponuję dodać tylko jedną łyżkę papryczki ostrej.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Straszny tort na Halloween
Następny przepis: Strogonow

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode