Strogonow

Strogonow

Czy znasz już sekretny przepis na strogonow Siostry Anastazji? Ta niezwykła propozycja będzie doskonałym pomysłem na rodzinny obiad z niepowtarzalnym aromatem, który przypomni Ci domowe smaki. Delikatne kawałki wołowiny, kremowy sos oraz idealnie dobrany zestaw przypraw. Właśnie one tworzą wyjątkowy smak tego tradycyjnego rosyjskiego dania. Z pewnością przekona do siebie nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Przepis jest niezwykle prosty, a efekt jest spektakularny. Wystarczy poświęcić nieco czasu, aby cieszyć się niezrównanym smakiem dania prosto z kuchni Siostry Anastazji. Jeśli jesteś gotowy na kulinarną przygodę, ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

Składniki:

  • 80 dag mięsa wołowego (najlepsza ligawa)
  • 1 cebula
  • 20 dag smalcu
  • 30 dag pieczarek
  • groszek konserwowy
  • 1 czerwona papryka
  • przecier pomidorowy (mały słoik)
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra

Strogonow – jak zrobić?

  1. Mięso umyć i pokroić w poprzek włókien w paski długości 5 cm. Oprószyć przyprawami i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć do garnka, podlewać wodą (w sumie około 8 szklanek) i dusić.
  2. Rozdrobnić cebulę, pieczarki – podsmażyć i dodać do mięsa. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną paprykę, groszek konserwowy i lekko zagęścić mąką (4 łyżki).

Strogonow – dodatkowe informacje

Ważne jest, aby wołowinę kroić w poprzek włókien, aby mięsko było miękkie i soczyste.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Strogonow Aneczki
Następny przepis: Strogonow z wołowina , papryką i pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode