Sos mięsny z domowym makaronem
Przygotowanie sosu mięsnego z domowym makaronem to zajęcie, które bez dwóch zdań, dostarczy Ci wielkiej dawki radości prawdziwego kulinarnego mistrza. To kåzestwo wytwarzane w warunkach domowych, cechujące się niepowtarzalnym smakiem oraz aromatem. Woń duszonego mięsa, domowy makaron, intensywność doboru prawidłowo dobranych przypraw, to wszystko sprawia, że zwykły obiad przekształca się w prawdziwe kulinarny spektakl. Ten przepis to prawdziwa gratka dla miłośników kuchni domowej. Wnosząc na talerz zarówno mięsne smaki jak i domowe nuty makaronu, przepis na sos mięsny z domowym makaronem tworzy idealne połączenie dla wszelkich okazji.
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- sos:
 - 1 kg mięsa wieprzowego
 - 3 cebule
 - 2 ząbki czosnku
 - 3 listki laurowe
 - 3-5 ziarenek ziela angielskiego
 - 2-3 łyżki oleju
 - 2-3 łyżki mąki
 - 2 łyżki śmietany
 - sól
 - pieprz
 - przyprawa do mięsa wieprzowego
 - papryka słodka mielona
 - makaron:
 - 40 dag mąki pszennej
 - 3 jajka
 - 8 łyżek ciepłej wody
 - 1 łyżka oleju
 - szczypta soli
 
Sos mięsny z domowym makaronem – jak zrobić?
- 
      
       - 
      2.
Mięso pokrój w kostkę wrzuć na rozgrzany olej dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj listki, ziele, sól, pieprz
oraz przyprawę. Podsmaż ok. 10 min. Podlej przegotowaną wodą Duś do miękkości. Na koniec dodaj mąkę rozmieszaną z
wodą i śmietanę. W razie potrzeby dopraw do smaku. 
xxxx – dodatkowe informacje
Sos mięsny z domowym makaronem można zrobić z dowolnego rodzaju mięsa. Sos świetnie komponuje się zarówno z ziemniakami, jak i kaszą.

