Smażony krupniok z cebulką

Smażony krupniok z cebulką

Śląska kuchnia jest niezwykle bogata w smaki i aromaty. Jednym z kluczowych składników wielu tradycyjnych dań jest krupniok. Jego wyrazisty smak to podstawa wielu potraw. To właśnie krupniok jest głównym bohaterem naszego przepisu – smażony krupniok z cebulką. Używając starych, sprawdzonych metod i prostych składników, stworzymy coś naprawdę wyjątkowego. Jeżeli dotąd nie wiedziałeś, jak przyrządzić krupniok, ten przepis Ci w tym pomoże. To propozycja dla każdego fana polskiej kuchni oraz dla tych, którzy lubią smaczne i szybkie przepisy. Nie możemy zapomnieć o przepysznej cebulce, która doda potrawie wyjątkowego charakteru.

Składniki:

  • 2 kiełbaski krupnioki
  • 1 cebula
  • szczypta majeranku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Smażony krupniok z cebulką – jak zrobić?

  1. Z krupnioków ściągnąć osłonkę, pokroić w plastry.
  2. Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę.
  3. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) dać krupnioka oraz cebulkę.
  4. Smażyć aż krupniok z cebulką się połączą a cebulka stanie się miękka.
  5. Dodać roztarty w dłoniach majeranek doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać.
  6. Podawać gorące. Smacznego!

Słowa kluczowe: krupniok śląski przepis, krupniok jak przyrządzić, krupnioki przepisy, krupniok przepis, krupniok przepisy

Smażony krupniok z cebulką – dodatkowe informacje

Do krupnioków najlepiej pasują ogórki kiszone, ogórki konserwowe lub surówka z kiszonej kapusty.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Smażony makaron ryżowy z warzywami i mlekiem kokosowym
Następny przepis: Smażony makaron

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode