Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami

Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami

Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami to wykwintna przekąska, której pikantność idealnie łączy się z delikatnym smakiem ciasta. Stanowią doskonałe uzupełnienie zarówno eleganckiego wieczoru, jak i codziennego obiadu. Wypełnione aromatycznymi pieczarkami, oferują niezapomniane doznania kulinarne. To danie jest szybkie i łatwe do przygotowania, co czyni je idealnym rozwiązaniem dla zabieganych miłośników francuskiej kuchni. Spróbujcie Ślimaczków z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami i odkryjcie ich niepowtarzalny smak – na pewno stanie się ono stałym elementem waszego menu.

Składniki:

  • 14 sztuk jajek
  • opakowanie makaronu spaghetti (300 g)
  • 4 łyżki ostrego ketchupu
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g startego sera
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju

Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami – jak zrobić?

  1. Cebulę obrać,umyć i pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na dużą patelnię zrumienić na niedużej ilości oleju, do cebuli wrzucić obrane i starte na tarce, na dużych oczkach pieczarki.
  2. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek, przyprawić solą i pieprzem, pozostawić do wystygnięcia, następnie wrzucić posiekaną natkę pietruszki i starty ser na drobnych oczkach tarki.
  3. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozwijamy na papierze, smarujemy ketchupem, wykładamy farsz, rozsmarowując łyżką po całości.
  4. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku jak roladę, kroimy krążki 1,5-2 cm, układamy ślimaczki na płasko na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok. 20 min. w temp. 200°C.
  6. Gotowe podawać polane ketchupem, smakują na ciepło jak i na zimno.

Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami – dodatkowe informacje

Do farszu można wmieszać ulubione składniki, np. szynkę, itp.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ślimaczki z ciasta francuskiego
Następny przepis: Ślimaczki z ciasta francuskiego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode