Serowa zupa-krem z grzankami

Serowa zupa-krem z grzankami

Zastanawiasz się nad pomysłem na pyszny, sycący i niebanalny obiad? Nasza propozycja to wyjątkowa serowa zupa-krem z grzankami. Ta gładka, aromatyczna konsystencja, podbite smakiem wybranego sera, z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Gotowanie to prosta sztuka, szczególnie przy tak smacznych i łatwych do wykonania przepisach jak nasz krem serowy z grzankami. Wykorzystasz tylko podstawowe składniki, co sprawi, że potrawa będzie idealna na codzienny lunch czy kolację. Wyobraź sobie delikatnie topiący się w ustach ser i chrupiące grzanki – brzmi kusząco, prawda?

Składniki:

  • 2 litry bulionu rosołowego
  • 3 serki topione śmietankowe 200g
  • 1 serek topiony ziołowy 100g
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól ziołowa
  • pieprz ziołowy
  • masło 1 łyżka
  • pietruszka
  • grzanki
  1. Serowa zupa-krem z grzankami – jak zrobić?

  2. Serki topione odwijamy z opakowań.
    Serki topione
  3. Wykonanie:

    Bulion rosołowy zagotowałam, na patelni zeszkliłam na maśle posiekaną cebulkę i czosnek. Dodałam cebulę do bulionu i wrzuciłam serki.
    zupa
  4. Następnie używam blendera i miksuję wszystko aby uzyskać konsystencję kremu. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.

    Podajemy zupę posypaną grzankami i pietruszką.
    zupa

Serowa zupa-krem z grzankami – dodatkowe informacje

Taką zupę krem serowy z grzankami można również podać z ugotowanym makaronem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Serowa kesadija
Następny przepis: Serowe chrusty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode