sernik z serków homo i galaretek

sernik z serków homo i galaretek

Gotowy na odświeżający deser? Przedstawiamy przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych i galaretek. To wyjątkowy przepis, który łączy aksamitną konsystencję sernika z zabawnym i kolorowym efektem galaretek. Ciasto z galaretek i serków homogenizowanych to ekscytujący twist na klasycznym serniku, dodający ciekawego wyglądu i smaku. Ten niezwykły sernik z serków homogenizowanych i galaretki to idealny deser na gorące dni, kiedy potrzebujecie czegoś lekkiego i orzeźwiającego. Poczujcie magię smaku z każdym kęsem tego sernika.

Składniki:

  • 5 różnych galaretek
  • 4 serki homogenizowane waniliowe po 150g
  • cukier puder dla chętnych

Sernik z serków homo i galaretek – jak zrobić?

  1. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Kiedy są zimne dodajemy do każdego koloru po jednym serku homogenizowanym i dokładnie mieszamy.
  2. Robiąc sernik w tortownicy zaczynamy wylewać galaretki które zmieszane są z serkiem homo, a robiąc w formie od babki jako pierwsze wylewny „czystą” galaretkę.
  3. Każde kolejne wylewamy aż poprzednia porządnie się zetnie. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
  4. Kiedy chcemy wyjąć z babkowej formy wtedy formę wkładamy dosłownie na 5 sekund do gorącej wody.

Słowa kluczowe: przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych i galaretek, sernik na zimno z serków homogenizowanych i galaretek, ciasto z galaretek i serków homogenizowanych, ciasto z serków homogenizowanych i galaretek, sernik z serków homogenizowanych i galaretek, sernik na zimno z serków homogenizowanych i galaretek.

Porady – dodatkowe informacje

Przed przystąpieniem do pracy należy sprawdzić, jaką dużą mamy formę. Ja tego nie zrobiłam i na czwarty granatowy kolor zabrakło miejsca, czyli wylałam cieniutką warstwę, a resztę rozlałam do salatek. Dodatkowo dodałam też trochę cukru pudru do warstwy fioletowej, bo wydawała mi się mało słodka.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: SERNIK Z SEREM RICOTTA
Następny przepis: Sernik z toffi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode