Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami to prawdziwy rarytas dla miłośników tradycyjnych ciast. Kompozycja delikatnej, aksamitnej masy serowej i soczystych brzoskwiń sprawia, że smak tego sernika jest niepowtarzalny. Znajdziemy tu kontrast między słodyczą kruchego spodu i kwasowością brzoskwiń, co czyni to ciasto absolutnie wyjątkowym. Niezależnie od tego, czy używasz świeżych brzoskwiń, czy tych z wiaderka, efekt końcowy zawsze jest oszałamiający! Ten sernik z brzoskwiniami to doskonały wybór na rodzinne spotkanie, imprezę z przyjaciółmi czy po prostu jako zasłużony deser po długim dniu.

Składniki:

  • Ciasto:
  • kostka masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • Masa Serowa:
  • 1 kg twarogu – ja używam z wiaderka
  • 2 budynie w proszku waniliowe
  • 125 g masła
  • 3 duże jajka
  • 1 szklanka cukru
  • puszka brzoskwiń
  • 5 białek
  • 3/4 szklanki cukru

Sernik z brzoskwiniami – jak zrobić?

xxxx – Dodatkowe informacje

Wystudzony sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie najlepiej włożyć na noc do lodówki, podawać wyjęty z lodówki godz. prędzej.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sernik z brzoskwiniami
Następny przepis: Sernik z brzoskwiniami i kruszonką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode