Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Czy szukasz sposobu na dietetyczne zaspokojenie słodkiego ząbka? Sernik na zimno z serków homogenizowanych jest dla Ciebie. To prosty przepis na deser pełen białka i lekkości, który z pewnością okaże się hitem podczas każdego spotkania. Przede wszystkim, to dietetyczne cudo uwalnia Cię od konieczności włączenia piekarnika i jest łatwe do wykonania. Ten sernik ma delikatną, aksamitną strukturę, wyjątkowo kremowy smak oraz szereg korzyści zdrowotnych. Idealny dla tych, którzy kochają tradycyjne serniki, ale nie chcą zbyt wielu kalorii. Przygotuj się na zdrową porcję słodkości z naszym sernikiem na zimno z serków homogenizowanych.

Składniki:

  • -8 serków homogenizowanych
  • -8 galaretek (na przykład 2x czerwone, 2x pomarańczowe, 2x żółte, 2x zielone)
  • -zwykła margaryna

Sernik na zimno z serków homogenizowanych – jak zrobić?

  1. MASA Z SERKÓW: 1/4 margaryny rozpuścić w garnku. Dodać 2 serki homogenizowane i 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Nie dopuścić do gotowania.
  2. GALARETKA: 1 galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wody
  3. Blachę o wymiarach 25cm x 36cm wysmarować margaryną. Na to wylać czerwoną masę z serków homogenizowanych i odstawić do stężenia. Następnie zalać wystudzoną czerwoną galaretką. I ponownie odstawić do stężenia. I tak samo postąpić z następnymi kolorami. Kolejność kolorów wedle uznania.

Słowa kluczowe: dietetyczny sernik na zimno z serków homogenizowanych.

Sernik na zimno z serków homogenizowanych – dodatkowe informacje

Można użyć także innych kolorów galaretek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sernik na zimno z porzeczkami i bitą śmietaną
Następny przepis: Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode