SERNIK NA ZIMNO Z BITĄ ŚMIETANĄ

SERNIK NA ZIMNO Z BITĄ ŚMIETANĄ

Sernik na zimno z bitą śmietaną to przepis, który zdobywa coraz większą popularność i nie bez powodu. To wspaniała alternatywa dla tradycyjnego sernika – smaczny, łatwy do przygotowania i nie wymaga pieczenia. Delikatna, aksamitna konsystencja deseru nasyconego aromatem wanilii i cytrusów, z połączeniem słodko-kremowej bitki śmietankowej, sprawia, że jest on doskonałym rozwiązaniem na ciepłe dni. To także świetny pomysł na szybkie popołudniowe spotkanie z przyjaciółmi. Jeśli uwielbiasz serniki, ale nie chcesz spędzać czasu nad gorącym piekarnikiem, ten przepis jest dla Ciebie idealny.

Składniki:

  • 1-MASA:1 opakowanie sernika na zimno
  • 2-MASA-1 mała śmietana 30%(200 ml)
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 serki homogenizowane
  • 1 puszka mleka skondensowanego(krówka)
  • 1 duża paczka hernatników małych
  • 1 duża paczka herbatników małych (ciemnych)
  • 1 duża paczka krakersów
  • dżem
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej

Sernik na zimno z bitą śmietaną – jak zrobić?

  1. Na deskę wielkości blaszki położyć papier do pieczenia. Na papier kładziemy warstwę herbatników jasnych.
  2. Na herbatniki położyć sernik na zimno ubity wg przepisu.
  3. Na sernik krakersy.
  4. Na krakersy masę (krówkę).
  5. Na masę herbatniki ciemne.
  6. Na herbatniki dżem (dowolny smak).
  7. Na dżem kładziemy herbatniki jasne.
  8. Na wierzch kładziemy ubitą śmietanę z cukrem pudrem i z serkami homogenizowanymi.
  9. Posypać utartą czekoladą.

Sernik na zimno ze śmietany 30

SERNIK NA ZIMNO Z BITĄ ŚMIETANĄ – dodatkowe informacje

Polecam herbatniki KRAKUSKI – szybko są miękkie i zaraz można kroić ciasto.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: sernik na zimno Tiramisu
Następny przepis: Sernik na zimno z galaretkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode