SERNIK NA ZIMNO Z BITĄ ŚMIETANĄ
Sernik na zimno z bitą śmietaną to przepis, który zdobywa coraz większą popularność i nie bez powodu. To wspaniała alternatywa dla tradycyjnego sernika – smaczny, łatwy do przygotowania i nie wymaga pieczenia. Delikatna, aksamitna konsystencja deseru nasyconego aromatem wanilii i cytrusów, z połączeniem słodko-kremowej bitki śmietankowej, sprawia, że jest on doskonałym rozwiązaniem na ciepłe dni. To także świetny pomysł na szybkie popołudniowe spotkanie z przyjaciółmi. Jeśli uwielbiasz serniki, ale nie chcesz spędzać czasu nad gorącym piekarnikiem, ten przepis jest dla Ciebie idealny.
admin
Składniki:
- 1-MASA:1 opakowanie sernika na zimno
- 2-MASA-1 mała śmietana 30%(200 ml)
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 serki homogenizowane
- 1 puszka mleka skondensowanego(krówka)
- 1 duża paczka hernatników małych
- 1 duża paczka herbatników małych (ciemnych)
- 1 duża paczka krakersów
- dżem
- 1 tabliczka czekolady gorzkiej
Sernik na zimno z bitą śmietaną – jak zrobić?
- Na deskę wielkości blaszki położyć papier do pieczenia. Na papier kładziemy warstwę herbatników jasnych.
- Na herbatniki położyć sernik na zimno ubity wg przepisu.
- Na sernik krakersy.
- Na krakersy masę (krówkę).
- Na masę herbatniki ciemne.
- Na herbatniki dżem (dowolny smak).
- Na dżem kładziemy herbatniki jasne.
- Na wierzch kładziemy ubitą śmietanę z cukrem pudrem i z serkami homogenizowanymi.
- Posypać utartą czekoladą.
Sernik na zimno ze śmietany 30
SERNIK NA ZIMNO Z BITĄ ŚMIETANĄ – dodatkowe informacje
Polecam herbatniki KRAKUSKI – szybko są miękkie i zaraz można kroić ciasto.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: sernik na zimno Tiramisu
Następny przepis: Sernik na zimno z galaretkami