Sernik na kremówce

Sernik na kremówce

Sernik na kremówce to wyjątkowy deser, który łączy w sobie dwie niezwykle popularne słodkości. Idealne połączenie klasycznego sernika z delikatną kremówką to gwarancja zachwytu każdego łasucha. Wykorzystanie kremówki sprawia, że ciasto jest niezwykle delikatne i wilgotne. Wspaniała, lekka struktura sernika doskonale komponuje się z cięższym, kremowym nadzieniem. Ten przepis to świetny pomysł na niebanalny deser na specjalne okazje. Serdecznie polecamy ten przepis wszystkim miłośnikom sernika i kremówek, gwarantując, że sernik na kremówce szybko stanie się jednym z Waszych ulubionych deserów.

Składniki:

  • Masa serowa:
  • 8 jaj
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 kg zmielonego sera (gęstego)
  • 0,5 litra kremówki 30% lub 36%
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Spód sernika:
  • 0,5 kostki margaryny
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • wymiar blachy (duża, bo to na 1,5kg sera) może być długa, ale wysoka.
  • 24cm/39cm

Sernik na kremówce – jak zrobić?

Sernik na kremówce – dodatkowe informacje

Lubię w tym serniku zmieniać spód na czekoladowy, za pomocą dodania kakao.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sernik na kakaowym spodzie z kruszonką
Następny przepis: Sernik na jogurtach greckich z brzoskwiniami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode