Sernik na kremówce
Sernik na kremówce to wyjątkowy deser, który łączy w sobie dwie niezwykle popularne słodkości. Idealne połączenie klasycznego sernika z delikatną kremówką to gwarancja zachwytu każdego łasucha. Wykorzystanie kremówki sprawia, że ciasto jest niezwykle delikatne i wilgotne. Wspaniała, lekka struktura sernika doskonale komponuje się z cięższym, kremowym nadzieniem. Ten przepis to świetny pomysł na niebanalny deser na specjalne okazje. Serdecznie polecamy ten przepis wszystkim miłośnikom sernika i kremówek, gwarantując, że sernik na kremówce szybko stanie się jednym z Waszych ulubionych deserów.
admin
Składniki:
- Masa serowa:
- 8 jaj
- 1 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1,5 kg zmielonego sera (gęstego)
- 0,5 litra kremówki 30% lub 36%
- 1 budyń waniliowy
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- Spód sernika:
- 0,5 kostki margaryny
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- wymiar blachy (duża, bo to na 1,5kg sera) może być długa, ale wysoka.
- 24cm/39cm
Sernik na kremówce – jak zrobić?
Sernik na kremówce – dodatkowe informacje
Lubię w tym serniku zmieniać spód na czekoladowy, za pomocą dodania kakao.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Sernik na kakaowym spodzie z kruszonką
Następny przepis: Sernik na jogurtach greckich z brzoskwiniami.