Sernik na herbatnikowym spodzie

Sernik na herbatnikowym spodzie

Czy jest coś lepszego niż klasyczny sernik na herbatnikowym spodzie? Właśnie ten deser to prawdziwy „comfort food” – smak dzieciństwa i ciepłe wspomnienia z domu. Wykonany z kremowego sera, na chrupiącym spodzie z herbatników, ten sernik jest idealny na każdą okazję! Spróbuj naszego przepisu na sernik na spodzie herbatnikowym, a przekonasz się, że przygotowanie go jest szybkie i proste. Zapach świeżo pieczonego sernika unosić się będzie po Twoim domu i przyciągnie wszystkich domowników do kuchni. To nie tylko smaczne, ale też wspaniale wygląda na stole podczas rodzinnych spotkań czy świąt.

Składniki:

  • Twaróg sernikowy w wiaderku President 1kg
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 szklanka cukru
  • 5 średnich jajek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • olejek śmietankowy
  • 3 łyżki mleka
  • czekolada do polania
  • herbatniki

Sernik na spodzie herbatnikowym – jak zrobić?

  1. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać po łyżce sera. Dokładnie zmiksować a następnie dodać budynie, mleko, olejek. Na koniec ubić białka i delikatnie wymieszać z masą serową.
  2. Blachę o wymiarach 22x32cm wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami. Na herbatniki wylać gotową masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 1 godziny. Upieczony sernik polać czekoladą.

Sernik na herbatnikowym spodzie – dodatkowe informacje

Do masy serowej można dodać rodzynki lub pokrojone w kostkę brzoskwinie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Sernik na czekoladowym cieście z malinami
Następny przepis: Sernik na kakaowym spodzie z kruszonką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode